Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Παρέμβαση της Λαικής Συσπείρωσης προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ.Κλέαρχο Περγαντά σχετικά με τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρακαλουθούμε με προσοχή την δραστηριότητα σας, που φυσικά αποτελεί επιλογή δική σας και της παράταξης που εκπροσωπείτε.
Γνωρίζουμε, επίσης πως διαθέτετε άνετη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξ αιτίας και του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος που καθορίζεται στον νόμο που θεσμοθετεί τον Καλλικράτη.
Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε την δυνατότητα σας να επικυρώνεται εκ των υστέρων κάθε ενέργειά σας.
Πέρα όμως από αυτά, υπάρχει και το θέμα της υποτίμησης του οργάνου.
Ο περιορισμός της υποχρέωσης και ταυτόχρονα δικαιώματος μας να εκφράζουμε γνώμη για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια.
Αυτά προκύπτουν από την μέχρι σήμερα λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μαθαίνει από τον τύπο όσα αφορούν την συγκρότηση της Περιφέρειας και κάποια από τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε.
Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για την ουσία του Καλλικράτη και για το πώς θα βαδίσει η Περιφέρεια στην κατεύθυνση του αντιλαικού της χαρακτήρα, ζητάμε να αποσαφηνίσετε τις προθέσεις σας, προσδιορίζοντας τι θα κάνετε και πότε συγκεκριμένα:
• Για την επαρκή, έγκαιρη, αντικειμενική και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
• Για το ουσιαστικό περιεχόμενο των συνεδριάσεων του και φυσικά για την διασφάλιση του δικαιώματος της μειοψηφίας να γνωρίζει, να ελέγχει και να προτείνει.
Σε αυτή την κατεύθυνση, σας γνωρίζουμε πως σαν παράταξη είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί γιατί θεωρούμε πως αυτό βοηθά τον λαό να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα και το ποια συμφέροντα υπερασπίζεται ο καθένας μας. Τον βοηθά να αντιδρά έγκαιρα και αποτελεσματικά.

 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας