Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Παρέμβαση της Λαικής Συσπείρωσης προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ.Κλέαρχο Περγαντά σχετικά με τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρακαλουθούμε με προσοχή την δραστηριότητα σας, που φυσικά αποτελεί επιλογή δική σας και της παράταξης που εκπροσωπείτε.
Γνωρίζουμε, επίσης πως διαθέτετε άνετη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο εξ αιτίας και του αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος που καθορίζεται στον νόμο που θεσμοθετεί τον Καλλικράτη.
Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε την δυνατότητα σας να επικυρώνεται εκ των υστέρων κάθε ενέργειά σας.
Πέρα όμως από αυτά, υπάρχει και το θέμα της υποτίμησης του οργάνου.
Ο περιορισμός της υποχρέωσης και ταυτόχρονα δικαιώματος μας να εκφράζουμε γνώμη για όλα τα ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια.
Αυτά προκύπτουν από την μέχρι σήμερα λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μαθαίνει από τον τύπο όσα αφορούν την συγκρότηση της Περιφέρειας και κάποια από τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε.
Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για την ουσία του Καλλικράτη και για το πώς θα βαδίσει η Περιφέρεια στην κατεύθυνση του αντιλαικού της χαρακτήρα, ζητάμε να αποσαφηνίσετε τις προθέσεις σας, προσδιορίζοντας τι θα κάνετε και πότε συγκεκριμένα:
• Για την επαρκή, έγκαιρη, αντικειμενική και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
• Για το ουσιαστικό περιεχόμενο των συνεδριάσεων του και φυσικά για την διασφάλιση του δικαιώματος της μειοψηφίας να γνωρίζει, να ελέγχει και να προτείνει.
Σε αυτή την κατεύθυνση, σας γνωρίζουμε πως σαν παράταξη είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί γιατί θεωρούμε πως αυτό βοηθά τον λαό να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα και το ποια συμφέροντα υπερασπίζεται ο καθένας μας. Τον βοηθά να αντιδρά έγκαιρα και αποτελεσματικά.

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας