Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη διαφωνία τους με τη θέση του Νομάρχη Ευβοίας Θανάση Μπουραντά για το θέμα της επιβολής νέων διοδίων στο Νομό, εξέφρασαν κύκλοι προσκείμενοι στον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεδίκογλου.
Με σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλαν στην εφημερίδα μας απαντούν σε ανακοίνωση του Νομάρχη για το θέμα των διοδίων, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι κανείς δεν μπορεί να απαιτεί την κατασκευή νέων δρόμων αν δεν είναι διατεθειμένος να καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων.
Η ανακοίνωση που καταφέρεται έντονα εναντίον του Νομάρχη αναφέρει τα εξής: "Ευβοϊκοί κύκλοι προσκείμενοι στην πολιτική θέση, ότι ο οδικός άξονας της Εύβοιας Βορρά - Νότου είναι προϋπόθεση για την οποιαδήποτε ανάπτυξη του Νομού - πολιτική, οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική - αντικρύζοντες ξέσπασμα του Νομάρχη Εύβοιας, παρατηρούν.
Στο πρώτο γράμμα προς τον κ. Κεδίκογλου, που δημοσιεύτηκε στον Τύπο σχετικά με το θέμα των διοδίων, ο κ. Νομάρχης έγραφε: "Η πρόταση που κατατέθηκε από εσάς (κ. Κεδίκογλου) είναι ενδιαφέρουσα και προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να συζητηθεί και κάτω από κάποιες προϋποθέσεις να συμφωνήσουμε όλοι.
Νομίζω όμως ότι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον για τους Ευβοείς να συσταθεί Τοπικός Συνδυασμός Παραχώρησης με στόχο να κατασκευαστεί ο βασικός άξονας Κύμη - Λέπουρα - Χαλκίδα - Ιστιαία.
Στον συνδυασμό βεβαίως θα πρέπει να συμμετέχει και το Σχηματάρι - Χαλκίδα για την υποστήριξη της κατασκευής του βασικού άξονα.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι Ευβοείς θα μπορούσαν να καταβάλουν ικανό ποσό διοδίων, αφού γνωρίζουν ότι έτσι θα αποκτήσουν επιτέλους βασικό οδικό άξονα". Αυτά τα διόδια που θα τοποθετούνταν; Στην Καπερναούμ, στην Ιεριχώ ή στο Νομό Ευβοίας;
Πηγαίνει κάποιος Ρουμελιώτης (Φθιωτιδεύς) από τη Λάριμνα προς τη Λαμία Δομοκό χωρίς να καταβάλει διόδια; Διασχίζει κάποιος το Νομό Αρκαδίας ή Αχαΐας χωρίς να καταβάλει διόδια; Διήλθε κάποιος τη σήραγγα του Αρτεμισίου στο Νομό Αρκαδίας χωρίς διόδια;
Διαμαρτυρήθηκαν ποτέ πολίτες, υπήρξε κανένα κίνημα κατά των διοδίων; ΟΧΙ.
Διότι η τοποθέτηση διοδίων συνδυάζεται με αύξηση της κυκλοφορίας μέσω αυτών και η αύξηση της κυκλοφορίας αυξάνει το εισόδημα του τόπου.
Υπάρχει στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σύγχρονος αυτοκινητόδρομος φαρδύτερος ή στενότερος που να διαπερνάται χωρίς καταβολή διοδίων; Συνεπώς τι μας λέγει η αγαπητή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση;
Θεωρούσαμε βαριά τη διατυπωθείσα ρήση, ότι η Ν.Α. πάσχει από πνευματική και πολιτική ένδεια, τώρα όμως τη βρίσκουμε ίσως ελαφρά! Αποδεικνύεται ότι η Ν.Α. Εύβοιας δεν είναι μόνον πνευματικά και πολιτικά ενδεής αλλά και Α.Π.Α.Ε.".
Οι συντάκτες του δελτίου τύπου που αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σταλεί από το fax του γραφείου του κ. Κεδίκογλου, υποσημειώνουν ότι με το αρκτικόλεξο ΑΠΑΕ εννοούν άνευ πτυχίου, άνευ ειδικότητος, κατάλληλοι μόνον για βοηθητικές και δευτερεύουσες δουλειές.Δημοφιλή σήμερα

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων της Χαλκίδας

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων της Χαλκίδας

7/12/2018
Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα π...
Θεατρική παράσταση «το παραμυθοχωριό θέλει να πάει θτο θχολειό» στη Χαλκίδα

Θεατρική παράσταση «το παραμυθοχωριό θέλει να πάει θτο θχολειό» στη Χαλκίδα

7/12/2018
Η θεατρική ομάδα του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας “...
Θρησκευτική εορτή Αγίου Ελευθερίου στη Χαλκίδα

Θρησκευτική εορτή Αγίου Ελευθερίου στη Χαλκίδα

7/12/2018
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, Επισκόπου Ιλλυρικού, εντός του προαυλίου χώρου του 1...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας