Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναμένεται η δρομολόγηση σημαντικών έργων για την Εύβοια…!

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα, Δήμου Κατσιγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων, συμμετείχε ο βουλευτής, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων, που θα λύσουν το πρόβλημα του οδικού δικτύου του Νομού. Από τη σύσκεψη προέκυψε, ότι εντός του καλοκαιριού αναμένεται η δημοπράτηση της παράκαμψης Βασιλικού, καθώς μετά τον επανέλεγχο των υφιστάμενων μελετών που έγινε διαπιστώθηκε η ωριμότητα του έργου. Παράλληλα, ο υφυπουργός κ. Θεμ. Ξανθόπουλος σε ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο απαντά σε σχετική ερώτηση του κ. Κεδίκογλου και σε έγγραφο του Νομάρχη Εύβοιας, αναφέρεται στην πορεία των έργων οδοποιίας.

Πιο αναλυτικά:

Για την παράκαμψη Χαλκίδας, προωθείται από την αρμόδια υπηρεσία η προκήρυξη των υπολειπόμενων μελετών. Επίσης, σύμφωνα με το σχεδιασμό με βάση την υφιστάμενη σύμβαση «Συμπληρωματικές μελέτες παράκαμψης Χαλκίδας» θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες σήραγγας Βαθροβουνίου, ώστε να υπάρχει ένας πλήρης λειτουργικός οδικός άξονας παράκαμψης της πόλης της Χαλκίδας.

Για την παράκαμψη Αμαρύνθου διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται οι συμπληρώσεις υπολειπόμενων σταδίων που αφορούν σε δίκτυο παράπλευρων οδών, κτηματολόγιο, μελέτες τεχνικών έργων, γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες.

Για την παράκαμψη Αλιβερίου μετά την έγκριση της οριστικής μελέτης οδοποιίας προωθείται η ολοκλήρωση των μελετών στο υποτμήμα παράκαμψης Αλιβερίου- Λέπουρα μέσω υφιστάμενης σύμβασης με εξασφαλισμένη πρόσθετη χρημτοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.

Για το δρόμο Αφράτι- Πισσώνας από τη σχετική διερεύνηση της Υπηρεσίας προέκυψε ότι με Απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ διατέθηκε πίστωση 6.400.000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου και ορίστηκε ως Π.Α η Δ.Τ.Υ.Ν.Α Εύβοιας και Δ.Υ το Τμήμα Έργων Οδοποιίας της ίδιας Δ/νσης.

Επίσης, με βάση την εγκεκριμένη ΣΑΕ 071 έτους 2007 και βάση των σχετικών ειδικών διατάξεων αυτής μεταβιβάστηκε το σχετικό ποσό στη Ν.Α Εύβοιας.
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας