Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναμένεται η δρομολόγηση σημαντικών έργων για την Εύβοια…!

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα, Δήμου Κατσιγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων, συμμετείχε ο βουλευτής, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων, που θα λύσουν το πρόβλημα του οδικού δικτύου του Νομού. Από τη σύσκεψη προέκυψε, ότι εντός του καλοκαιριού αναμένεται η δημοπράτηση της παράκαμψης Βασιλικού, καθώς μετά τον επανέλεγχο των υφιστάμενων μελετών που έγινε διαπιστώθηκε η ωριμότητα του έργου. Παράλληλα, ο υφυπουργός κ. Θεμ. Ξανθόπουλος σε ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο απαντά σε σχετική ερώτηση του κ. Κεδίκογλου και σε έγγραφο του Νομάρχη Εύβοιας, αναφέρεται στην πορεία των έργων οδοποιίας.

Πιο αναλυτικά:

Για την παράκαμψη Χαλκίδας, προωθείται από την αρμόδια υπηρεσία η προκήρυξη των υπολειπόμενων μελετών. Επίσης, σύμφωνα με το σχεδιασμό με βάση την υφιστάμενη σύμβαση «Συμπληρωματικές μελέτες παράκαμψης Χαλκίδας» θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες σήραγγας Βαθροβουνίου, ώστε να υπάρχει ένας πλήρης λειτουργικός οδικός άξονας παράκαμψης της πόλης της Χαλκίδας.

Για την παράκαμψη Αμαρύνθου διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται οι συμπληρώσεις υπολειπόμενων σταδίων που αφορούν σε δίκτυο παράπλευρων οδών, κτηματολόγιο, μελέτες τεχνικών έργων, γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες.

Για την παράκαμψη Αλιβερίου μετά την έγκριση της οριστικής μελέτης οδοποιίας προωθείται η ολοκλήρωση των μελετών στο υποτμήμα παράκαμψης Αλιβερίου- Λέπουρα μέσω υφιστάμενης σύμβασης με εξασφαλισμένη πρόσθετη χρημτοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις.

Για το δρόμο Αφράτι- Πισσώνας από τη σχετική διερεύνηση της Υπηρεσίας προέκυψε ότι με Απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ διατέθηκε πίστωση 6.400.000 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου και ορίστηκε ως Π.Α η Δ.Τ.Υ.Ν.Α Εύβοιας και Δ.Υ το Τμήμα Έργων Οδοποιίας της ίδιας Δ/νσης.

Επίσης, με βάση την εγκεκριμένη ΣΑΕ 071 έτους 2007 και βάση των σχετικών ειδικών διατάξεων αυτής μεταβιβάστηκε το σχετικό ποσό στη Ν.Α Εύβοιας.
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....
Σταυροί προτίμησης και χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Σταυροί προτίμησης και χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Εύβοιας

08/12/2017
Οι απαραίτητες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για την ψηφοφορία στις Εκλογές τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας