Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Παρέμβαση στο Γενικό Νομ/κό Νοσοκομείο Καρύστου - Κέντρο Υγείας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα, η Λαϊκή Επιτροπή Καρύστου με συμβολική κατάληψη του Γραφείου Κινήσεως (ταμείου) από τις 7.30 π.μ. έως 9,30 π.μ.. Συμμετείχε και η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βρανά Κούλα.

Η Λαϊκή επιτροπή κάλεσε όλο τον εργαζόμενο λαό και τους φορείς να αντισταθούν στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό.
Η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και της σημερινής, αφού έφερε σε τραγική κατάσταση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με την μείωση των δαπανών, την ανεπάρκεια των Δημόσιων Νοσοκομείων σε υλικό (αναλώσιμα, φάρμακα κλπ), την έλλειψη προσωπικού, ρίχνει όλο το βάρος της λειτουργίας των Νοσοκομείων στις πλάτες του λαού. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι παροχές υγείας από κοινωνικό αγαθό να γίνονται εμπόρευμα και σι ασθενείς πελάτες.
Μάλιστα αύξησαν το εισιτήριο στα 5 ευρώ για όλα τα ασφαλιστικό Ταμεία, έτσι ώστε να μετατραπούν τα Νοσοκομεία σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, στις οποίες Θα πηγαίνει μόνο όποιος έχει χρήματα.

Η παρέμβαση αυτή αντιμετωπίστηκε θετικά από τους ασθενείς.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του κ. Θεόδωρου Καρύκα, Διοικητού του Νοσοκομείου, ο οποίος ήταν και Δήμαρχος Καρύστου επιφορτισμένος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών του. Από τις 8 το πρωί, προέτρεπε τους ασθενείς να φύγουν, γιατί οι γιατροί δεν θα εξετάσουν κατόπιν δικής του εντολής. Εκβίαζε μέ αυτό τον τρόπο γιατρούς και ασθενείς, αξιοποιώντας με τον χειρότερο τρόπο την αδυναμία των ασθενών.
Καταγγέλλουμε επίσης ότι με ευθύνη του Διοικητού και του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Καρύστου εισπράττονται τα 5 ευρώ από τα επείγοντα περιστατικά και από τις κατηγορίες των χρονίως πασχόντων ενάντια στην εγκύκλιο του Υπουργείου, την οποία έχει παραλάβει το Νοσοκομείο με αριθμ.πρωτ. 159/24-1-2011 και μέχρι σήμερα δεν την εφαρμόζει,
Η επιτροπή απαίτησε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου την ανάρτηση αυτής της εγκυκλίου, για να είναι γνωστή στους προσερχόμενους ασθενείς, και την τήρηση της. Γεγονός το οποίο δεν έγινε.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Οι αλλαγές που συντελούνται σε βάρος των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στον τομέα της Υγείας είναι εξοντωτικές.
Η αύξηση των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση των βιβλιαρίων Υγείας έχουν αποκλείσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους από τις παροχές ασθενείας σε είδος, που είναι: ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης και της νοσηλείας στο εξωτερικό κ.α. Και πάνω από 20% των ασφαλισμένων από τις παροχές σε χρήμα που είναι: επίδομα ασθενείας, επίδομα κυοφορίας — λοχείας, χρήματα και βοηθήματα για τα ΑΜΕΑ.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν αναγκαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα που δεν καλύπτονται από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Τα νούμερα και το μέγεθος του προβλήματος είναι πολλαπλάσιο, γιατί μιλάμε για τους άμεσα ασφαλισμένους, σι οποίοι καλύπτουν και τις οικογένειές τους.
Επικαιροποιώντας η κυβέρνηση το μνημόνιο επέβαλε αλλαγές που εμπορευματοποιούν πλήρως την υγεία. Εφαρμόζεται το εισιτήριο των 5 € στους ασθενείς για εξετάσεις σε εξωτερικά ιατρεία και για επείγοντα περιστατικά.
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, λόγω της περικοπής εκατοντάδων φαρμάκων από την κάλυψη που παρείχαν μέχρι τώρα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη περίοδο εκατοντάδες φάρμακα για σοβαρές και χρόνιες ασθένειες τα πληρώνουν σι εργαζόμενοι 100% από την τσέπη τους.
Στον ΟΓΑ το 35% των ασφαλισμένων σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή είναι ανασφάλιστοι. Ακόμα περισσότεροι στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ και Εμπόρων).
Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει και το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με δεδομένο ότι σι κρατικές δαπάνες στον τομέα της Υγείας συρρικνώνονται, σι παροχές τους εμπορευματοποιούνται, το πρόβλημα της επάρκειας των δημοσίων νοσοκομείων με αναλώσιμο υλικό, φάρμακα, διατροφικά είδη κλπ. έχει διογκωθεί και μεταφερθεί στις πλάτες των ασθενών, στα λαϊκά στρώματα, με αύξηση των πληρωμών, καλούμε τους εργαζόμενους. τους συνταξιούχους τους αυτοαπασχολούμενους τους φορείς της περιοχής να αντισταθούν στα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας.
Να μην επιτρέψει ο Λαός να περάσει αυτή η πολιτική στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Αγώνας για την αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, που μόνο αυτή θα εξασφαλίσει αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία για όλο το λαό
 
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας