Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συστράτευση.

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας παίρνει θέση στη δυσάρεστη εξέλιξη του εργοστασίου Ιντεάλ Στάνταρντ και θεωρεί μόνη λύση τον αγώνα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Στο ίδιο έργο θεατές... Μια ακόμη εργοστασιακή μονάδα σταματά την παραγωγική της δραστηριότητα, πετώντας στο δρόμο πάνω από 200 εργαζόμενους.

Η Ιντεάλ Στάνταρντ, με μια προκλητική ανακοίνωση γνωστοποίησε στο σωματείο και τους εργαζόμενους την απόφασή της να βάλει λουκέτο στη μονάδα της Ριτσώνας.

Μοναδικό της μέλημα η μεγιστοποίηση των κερδών μιας συνολικά κερδοφόρας επιχείρησης και η μετατροπή της σε μια καθαρά εμπορική εκμετάλλευση, στα πρότυπα της "Ιονία".

Προσπαθώντας να αποτρέψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και την αναμενόμενη κοινωνική ταραχή, δηλώνει επαίσχυντα πως θα σεβαστεί την εργατική νομοθεσία, αποδίδοντας στους εργαζόμενους αυτά που έτσι και αλλιώς δικαιούνται, προσθέτοντας επιπλέον ψίχουλα για να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα, αποδεχόμενοι μοιρολατρικά τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Από την πρώτη στιγμή που το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας ενημερώθηκε για τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις (3/7/08), κάλεσε το Σωματείο και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν αγωνιστικά στην εργοδοτική πρόκληση, σταματώντας την παραγωγική δραστηριότητα και τη μεταφορά της παραγωγής σε αποθηκευτικούς χώρους εκτός εργοστασίου, απαιτώντας τη συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας στη Ριτσώνα.

Μέλημα των εργαζομένων και του Σωματείου δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η έναρξη διαβουλεύσεων για να χρυσωθεί το χάπι της απόλυσης με υψηλότερες αποζημιώσεις, αλλά η κατοχύρωση του δικαιώματος στη δουλειά και στη ζωή.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να γίνουν οι στημένες λεμονόκουπες στο λεμονοστίφτη των κερδών της επιχείρησης.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς έχουν αναλώσει το σύνολο της ζωής τους παρέχοντας υποδειγματικά τις υπηρεσίες τους στην επιχείρηση, ευρισκόμενοι πλέον σε μια ηλικία που δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της Ιντεάλ Στάνταρντ, θα είναι αλυσιδωτές. Η κοινωνία της Χαλκίδας και της Εύβοιας καθώς και η τοπική οικονομία δεν μπορούν να τις αντέξουν.

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, καλεί το σύνολο των εργαζομένων σε αγωνιστική συστράτευση, τους πολιτικούς και τους μαζικούς φορείς να αναλογιστούν το μέγεθος των ευθυνών τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή του κινδύνου να ξαναεμφανιστεί το φαινόμενο της περιόδου 89-93, που οδήγησε τηΝ Εύβοια σε εκτεταμένη αποβιομηχάνιση και μεγιστοποίηση της ανεργίας.

Επειδή οι εργαζόμενοι δεν είναι θεατές, αλλά αποδέκτες του προβλήματος... Ως εδώ.

Τα περιθώρια της αντοχής και της ανοχής έχουν εξαντληθεί. Έφθασε η στιγμή να δώσουμε τη δική μας απάντηση, σε όλους όσους μας χρησιμοποιούν για να κερδίζουν από το δικό μας ιδρώτα, αδιαφορώντς για το δικό μας μέλλον".
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας