Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Δημαρχείο Αλιβερίου έγινε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή όπου παρουσιάστηκε αναλυτικά η κοινή πρόταση του Συλλόγου με την Greenpeace για την ίδρυση φωτοβολταικό πάρκου στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του παλιού ορυχείου λίγο έξω από το Αλιβέρι, στην θέση «Μπρινιάς».
φωτό απο τη συνάντηση
φωτό απο τη συνάντηση
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Λαγανάς αφού καλωσόρισε τον ευρωβουλευτή και την αντιπροσωπεία του κόμματος του στο Αλιβέρι ,ανέφερε ότι στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο της ΔΕΗ στην περιοχή Μπρινιάς όπου μπήκαν τα θεμέλια της ΔΕΗ το 1953 παρεμενουν 2500 στρέμματα γης ,ιδιοκτησίας ΔΕΗ ,στα όποια μπορεί να εγκατασταθεί φωτοβολταικά πάρκο ισχύος 50 MW .
«Η κοινή πρόταση που κάναμε με την Greenpeace για πράσινη ανάπτυξη στο Αλιβέρι είναι διέξοδος για την τοπική κοινωνία που ασφυκτιά και αγωνιά για το μέλλον της.»
Ο γραμματεας του Συλλόγου Ευαγ. Σπίθας αναφερθηκε αναλυτικά και τεκμηριωμένα στην πρόταση και τα έργα που μπορούν να γίνουν και να δώσουν απασχόληση σε πάνω από 200 άτομα
Ανταποδοτικά έργα όπως ανάδειξη του οικισμού, ανάπτυξη περιαστικού πρασίνου, δημιουργίας σχολής ενεργειακών τεχνολογιών ,αναβάθμιση του κλιμακίου μεταλλικών κατασκευών για την υποστήριξη των ΑΠΕ.
Ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής εξήρε την τεκμηριωμένη κοινή πρόταση της Greenpeace με τον Σύλλογο δήλωσε την στήριξη της και όπως τόνισε ενώ η υλοποίηση της πρότασης είναι καθαρά θέμα της Ελληνικής Κυβερνώσης και της ΔΕΗ δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιας και υπάρχει η δυνατότητα μέσα από προγράμματα που άλλες χώρες έχουν κάνει χρήση αλλά η Ελλάδα απουσιάζει και να χρηματοδοτηθεί το έργο και από ευρωπαϊκούς πόρους .
 Τέλος και ο Ν .Χουντής αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Στουπής που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν με έμφαση ότι θα φέρουν μέσω του κόμματος τους, το θέμα στο εθνικό κοινοβούλιο και θα είναι σε διαρκή επαφή με το Δ.Σ του Συλλόγου αλλά και με την Greenpeace για την ανάδειξη της πρότασης για πράσινη ανάπτυξη στο Αλιβέρι.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας