Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Περιοδεία την Τρίτη 22 Φλεβάρη 2011 στην Εύβοια πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με τον Νίκο Στουπή, επικεφαλή της παράταξης "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο" με τη συμμετοχή στελεχών της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνασπισμού Εύβοιας.

Το κλιμάκιο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, το εργοστάσιο ΑΗΣ-Αλιβερίου, με την Συντονιστική Επιτροπή κατά της καύσης RDF και με τον Σύλλογο προστασίας του Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων.


Το πρωί το κλιμάκιο επισκέφτηκε το εργοστάσιο ΑΗΣ-Αλιβερίου όπου και μίλησε σε εργαζομένους του εργοστασίου. Ακολούθησε συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή κατά της καύσης RDF και με τον Σύλλογο προστασίας του Περιβάλλοντος Αλιβερίου και Περιχώρων με θέμα την παρουσίαση της πρότασης τους για τη δημιουργία του Πρότυπου Πράσινου Ενεργειακού Κέντρου. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους εργαζομένους -συμβασιούχους του Δήμου Χαλκιδέων εκφράζοντας τη συμπαράσταση του στον αγώνα που κάνουν για να μην απολυθούν.
Το βράδυ ο Νικος Χουντής μίλησε σε συγκέντρωση του Συνασπισμού στη Χαλκίδα όπου μεταξύ άλλων είπε τα εξής :
«Η κυρία Μέρκελ παίζει το ρόλο της «νοικοκυράς» της Ε.Ε».
«Οι πολιτικές επιλογές των κυρίαρχων τάξεων οδηγούν στην κινεζοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών»
Η κρίση που βιώνει η Ελλάδα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολο της είναι κρίση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Η κρίση είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των αγορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της απουσίας πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Το μνημόνιο είναι η επιλογή των κυρίαρχων ελίτ της Ευρώπης και της Ελλάδας για την κατεδάφιση και ακύρωση του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι ο προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι επιλογές των κυρίαρχων τάξεων με πρωταγωνίστρια την κ. Μέρκελ που παίζει τον ρόλο της «νοικοκυράς» στην Ε.Ε., έχουν ως στόχο και αποτέλεσμα την κινεζοποίηση των κοινωνιών της Ευρώπης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, την αυταρχικοποίηση, την κατάργηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και νομιμοποίησης».
Καταλήγοντας στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής τόνισε:
«Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές και λύσεις, προοδευτικές προς όφελος του λαού, προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων, η μαζική συμμετοχή, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση όλων των δυνάμεων της αριστεράς που θα δώσουν στον έλληνα εργαζόμενο την αυτοπεποίθηση για αγώνα και το όραμα για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη Ευρώπη, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων»।
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας