Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Σίμος Κεδίκογλου: «το εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε του διευθυντή, ούτε της κυβέρνησης».

Τις επίσημες απαντήσεις της κυβέρνησης για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένει ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του διευθυντή να μετατρέψει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων σε κυβερνητικό φερέφωνο.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, κατήγγειλε τον διευθυντή για φασίζουσα καθεστωτική νοοτροπία , υπογραμμίζοντας, ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος έχει γίνει αντικείμενο ερωτήσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την προκλητική τακτική που ακολουθεί, επιχειρώντας μάλιστα, στο πλαίσιο της διατεταγμένης υπηρεσίας στην οποία βρίσκεται, να αποσπάσει το DVD της συνέλευσης των εργαζομένων που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα.
Ο βουλευτής είχε εκφράσει την έκπληξή του για τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν περίμενε από τον διευθυντή ειδήσεων να φθάσει στο σημείο να εκβιάζει μέσα από το οπτικοακουστικό ρουφιάνεμα των εργαζομένων». Να σημειωθεί ότι είχε ήδη προηγηθεί επίκαιρη ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου για την υποβάθμιση λειτουργίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε ότι «έχει μετατραπεί σε προπαγανδιστικό μέσο κάθε κυβερνητικής δραστηριότητας, αποκλείοντας οποιαδήποτε προβολή δραστηριοτήτων κόμματος της αντιπολίτευσης».
Ο διευθυντής ειδήσεων στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χρησιμοποίησε ψευδείς ισχυρισμούς, λέγοντας ότι «δεν πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, παρά μόνο ενημερωτική συνάντηση, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν όσοι εκ των εργαζομένων ήθελαν να ενημερωθούν για την κατάσταση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ». Επιτέθηκε μάλιστα κατά του βουλευτή τονίζοντας, ότι «υπέπεσε στο ολίσθημα της παραπληροφόρησης»
Αμέσως ο διευθυντής διαψεύστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «με ασύστολα ψεύδη διαστρέβλωσης των γεγονότων επιχειρεί ο γενικός διευθυντής να δραπετεύσει από την τραγική θέση στην οποία περιήλθε εξαιτίας των ενεργειών του, φθάνοντας στο σημείο να αρνείται ότι έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη φυγή του από την αίθουσα και την άρνησή του να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση των εργαζομένων για το μέλλον του πρακτορείου και τη δική του στάση. Ωστόσο, ο ίδιος διευθυντής ζήτησε …DVD με τα όσο ειπώθηκαν από τους εργαζόμενους ( η οποία επιμένει ότι δεν έγινε ποτέ).
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων επικρίθηκε σφοδρότατα η μέχρι τώρα διαχείριση εκ μέρους του των υποθέσεων του πρακτορείου και εκφράστηκαν ανησυχίες αναφορικά με τους στόχους που επιδιώκει και οι οποίες ενδεχομένως επιθυμεί να αποσιωπηθούν και ιδιαίτερα το που αποσκοπεί η εξαιρετική σπουδή του να … «νοικιάσει»(!) οικονομικό διευθυντή από τον ιδιωτικό τομέα, αντί να ζητήσει μετάκληση στελέχους από το Δημόσιο. Επιπροσθέτως απαίτησε από εργαζόμενο, του οποίου οι απόψεις που εξέφρασε στη συγκέντρωση προφανώς δεν του ήταν αρεστές να παρουσιαστεί ενώπιόν του».
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
«Η απολογία - απάντηση που επιχείρησε ο εκλεκτός της κυβέρνησης, διευθυντής του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στις καίριες επισημάνσεις μας, τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Αντί να κατηγορεί άλλους για δήθεν παραπληροφόρηση, οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τις εξωφρενικές απειλές που εκτοξεύει σε βάρος των εργαζομένων.

Εξάλλου, όπως τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “ο γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχειρεί με ασύστολα ψεύδη διαστρέβλωσης των γεγονότων να δραπετεύσει από την τραγική θέση στην οποία περιήλθε εξαιτίας των ενεργειών του. Έφτασε μέχρι το σημείο να αρνείται ότι την Πέμπτη έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων”, αρνήθηκε να απαντήσει “σε οποιαδήποτε ερώτηση για το μέλλον του Πρακτορείου” και “ζήτησε dvd με τα όσα ειπώθηκαν από τους εργαζόμενους”. Εάν όλα αυτά δεν αποτελούν φασίζουσα νοοτροπία και εκβιασμό, τι είναι;

Ας καταλάβει, επιτέλους, ο κύριος διευθυντής ότι το εθνικό Πρακτορείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε του ιδίου ούτε της κυβέρνησης. Γι’ αυτό άλλωστε, έχουμε ήδη καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και αναμένουμε την απάντηση του αρμόδιου υπουργού».

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας