Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και υπερχρέωσης κάλεσε τους πολίτες ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Ξάνθης με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε, ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση Παπανδρέου να ολοκληρώσει το προαποφασισμένο σχέδιο του μνημονίου, το οποίο έχει αποδειχτεί πως δεν έτυχε, αλλά πέτυχε, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του ανοίγματος που επιχειρεί η ΝΔ στην κοινωνία απαιτείται κοινός αγώνας, για να κερδίσουν ξανά το ηθικό πλεονέκτημα και να δυναμώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Σκοπός τους, όπως είπε, είναι να υπογράψουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο διεξόδου της χώρας από την κρίση και ταυτόχρονα ένα πολιτικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας, κινούμενοι στο τρίπτυχο διαφάνεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει διαβούλευση με την κοινωνία για την κατάρτιση του κυβερνητικού τους προγράμματος, για μία καλύτερη πρόταση διακυβέρνησης με όρους αξιοπρέπειας.
Στη συνέχεια, ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , λέγοντας, ότι βρίσκονται σε κατάσταση ημιδιάλυσης, επικαλούμενος τη δήλωση κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν». Υπογράμμισε, επίσης, για να δείξει την τραγικότητα της κατάστασης, ότι η κυβερνητική πολιτική είναι διασταύρωση της ιστορίας του γαϊδουριού του Χότζα, που γνωρίζουμε πως κατέληξε, και του θεατρικού «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».
Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική επανέλαβε, ότι η ΝΔ δεν εισακούστηκε καταθέτοντας προτάσεις για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας με αποτέλεσμα, σήμερα, η κυβέρνηση Παπανδρέου να κατέχει την παγκόσμια πρωτοτυπία αύξησης των φόρων και μείωσης των εσόδων. Όπως υποστήριξε « η υστέρηση των εσόδων αντιμετωπίζεται με αντίστοιχη μείωση δαπανών που επιτείνει την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση».
Πρόσθεσε, ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει ενέργειες για να εισρεύσει καθαρό χρήμα, όχι δηλαδή από νέο δανεισμό στην ελληνική αγορά. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους: πρώτον με την αύξηση των εξαγωγών, όπου και εδώ η κυβέρνηση αντί να ενισχύει τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία τους, παρακρατώντας επί 1,5 χρόνο το ΦΠΑ, που τους επέβαλε και δεύτερον με την προσέλκυση επενδύσεων. Ωστόσο, και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση Παπανδρέου κωλυσιεργεί. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει να μην έχει τεθεί σε εφαρμογή μέχρι σήμερα ο επενδυτικός νόμος που θα διευκόλυνε τις συμφωνίες οι οποίες δυστυχώς είναι ανύπαρκτες. Η προχειρότητα και οι παλινωδίες της κυβέρνησης μας οδηγούν, όπως τόνισε, στο να χάνουμε συνεχώς ευκαιρίες ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Ως απόδειξη του προσχεδιασμού στην υπόθεση του μνημονίου ανέφερε τις εξελίξεις στην κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, το 2009, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον και επιστρέφοντας προανήγγειλε τη ματαίωσή του. Ο προσχεδιασμός αποδεικνύεται, όταν πριν λίγες ημέρες η Ρωσία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί εδώ και 1,5 χρόνο τις στοιχειώδεις συμβατικές της υποχρεώσεις σε σχέση με τον Οργανισμό του Διαβαλκανικού αγωγού.
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέληξε, λέγοντας, ότι στόχος του πρωθυπουργού ήταν να ακυρώσει τις ελληνορωσικές ενεργειακές συμφωνίες, που θα αναβάθμιζαν την Ελλάδα από πελάτη σε παίκτη στην ενεργειακή «σκακιέρα» και επανέλαβε: « και με αυτή την εξέλιξη επιβεβαιώνεται, ότι το μνημόνιο δεν έτυχε, αλλά πέτυχε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του διερωτήθηκε, πως μία σοσιαλιστική κυβέρνηση εμφανίζεται να δημιουργεί προϋποθέσεις που οδηγούν σε ολιγοπωλειακές καταστάσεις στον ιδιωτικό τομέα με θύμα τον πολίτη, δημιουργώντας πρόβλημα ακόμα και σε υγιείς επιχειρήσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Ελληνικού. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα που σχεδιάζεται να λειτουργήσει θα αφαιρέσει κίνηση από τα ξενοδοχεία της περιοχής, τα οποία θα αδειάσουν, ενώ σε καμία περίπτωση δεν γίνεται συζήτηση για έναν σχεδιασμό ολοκληρωμένο και συμπληρωματικό της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας. Η εκμετάλλευση που προτείνεται είναι προς λάθος κατεύθυνση, αφού θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση παράλληλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Την επόμενη ημέρα ο Σίμος Κεδίκογλου ως τομεάρχης των Μ.Μ.Ε συνέχισε, στη Θράκη, τη διαβούλευσή του με εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στο πλαίσιο κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, αλλά και ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου Χυτήρη.
Αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και κατατέθηκαν προτάσεις για την αποτελεσματικότερη και υγιέστερη λειτουργία των Μέσων Ενημέρωσης και δη των περιφερειακών, καθώς, όπως τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν είναι καθοριστικός για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
 Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί ο αδιαφανής τρόπος κατανομής της κρατικής διαφήμισης και η διαπλοκή ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης και τονίστηκε η ανάγκη να τεθούν κανόνες σωστής λειτουργίας και πλήρους οικονομικής διαφάνειας.
Για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έχουν αμεσότερη σχέση με τον πολίτη και εξασφαλίζουν όρους πολυφωνίας, ο Σίμος Κεδίκογλου επισήμανε, ότι πρέπει να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, τονίζοντας ότι ποτέ δεν εφαρμόστηκε ο νόμος Ρουσόπουλου που αφορούσε στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κυβερνητική τακτική που ακολουθείται στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την ΕΡΤ, όπου υπάρχουν κραυγαλέες καταγγελίες για προσπάθεια μετατροπής τους σε κυβερνητικά φερέφωνα.

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας