Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αυτό υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού "Ενεργοί Δημότες", Γιάννης Σιαγιάννης στην παρακάτω ανακοίνωσή του. Να σημειωθεί, ότι κανένας εκ των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, ώστε να εκλεγεί και η διαδικασία θα επαναληφθεί.
Γιάννης Σιαγιάννης
Γιάννης Σιαγιάννης

 Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου πρόκειται για “νέο θεσμό εσωτερικής διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Ο.Τ.Α., για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης. Ο συμπαραστάτης έχει ως αποστολή, πέραν από την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση του δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών. Μέσω του συμπαραστάτη, θα αποτρέπονται πρόσθετες διαδικασίες (προσφυγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη δικαιοσύνη), επειδή πολλά προβλήματα κακοδιοίκησης θα επιλύονται στο πλαίσιο του ίδιου Ο.Τ.Α., με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση διαδικασιών, πόρων, χρόνου, χρήματος και ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών”.
Τα πάρα πάνω κατά το νομοθέτη οδηγούν σε πρόσωπα ‘’εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας’’. Τα πάρα πάνω οδηγούν επίσης τη κοινή λογική στην αποδοχή του κρίσιμου χαρακτηριστικού των προσώπων κοινής αποδοχής. Φαίνεται ότι τη δημοκρατική κοινή λογική δεν την ‘’απολαμβάνουν’’ άπαντες για προφανείς σκοπιμότητες οι οποίες καταστρατηγούν ( με τη γνωστή αμετροέπεια της ανεπαρκούς και αναποτελεσματικής πλέον αλαζονείας ), βασικές αρχές όπως αυτή του χαρακτηριστικού της συναίνεσης σε λύσεις κοινά αποδεκτές.
Έτσι στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου το Δ.Σ. ουσιαστικά κλήθηκε όχι να επιλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης αλλά ‘’ Συμπαραστάτη του Δημάρχου’’ και βεβαία το αποτέλεσμα σύμφωνα με τη δημοκρατική κοινή λογική ήταν προφανές. Ίσως χρησιμεύσει σαν εμπειρία για την επόμενη ψηφοφορία, γιατί οι Δημότες και ο Δήμος έχουν ανάγκη από Πραγματικό Συμπαραστάτη!

 
Δημοφιλή σήμερα

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας