Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αυτό υποστηρίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού "Ενεργοί Δημότες", Γιάννης Σιαγιάννης στην παρακάτω ανακοίνωσή του. Να σημειωθεί, ότι κανένας εκ των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, ώστε να εκλεγεί και η διαδικασία θα επαναληφθεί.
Γιάννης Σιαγιάννης
Γιάννης Σιαγιάννης

 Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νόμου πρόκειται για “νέο θεσμό εσωτερικής διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Ο.Τ.Α., για την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης. Ο συμπαραστάτης έχει ως αποστολή, πέραν από την έγκαιρη καταπολέμηση της κακοδιοίκησης, τη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς και την αποσυμφόρηση του δημάρχου και άλλων αιρετών οργάνων του δήμου από τη συσσώρευση αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών. Μέσω του συμπαραστάτη, θα αποτρέπονται πρόσθετες διαδικασίες (προσφυγές σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και στη δικαιοσύνη), επειδή πολλά προβλήματα κακοδιοίκησης θα επιλύονται στο πλαίσιο του ίδιου Ο.Τ.Α., με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση διαδικασιών, πόρων, χρόνου, χρήματος και ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των πολιτών”.
Τα πάρα πάνω κατά το νομοθέτη οδηγούν σε πρόσωπα ‘’εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας’’. Τα πάρα πάνω οδηγούν επίσης τη κοινή λογική στην αποδοχή του κρίσιμου χαρακτηριστικού των προσώπων κοινής αποδοχής. Φαίνεται ότι τη δημοκρατική κοινή λογική δεν την ‘’απολαμβάνουν’’ άπαντες για προφανείς σκοπιμότητες οι οποίες καταστρατηγούν ( με τη γνωστή αμετροέπεια της ανεπαρκούς και αναποτελεσματικής πλέον αλαζονείας ), βασικές αρχές όπως αυτή του χαρακτηριστικού της συναίνεσης σε λύσεις κοινά αποδεκτές.
Έτσι στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου το Δ.Σ. ουσιαστικά κλήθηκε όχι να επιλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης αλλά ‘’ Συμπαραστάτη του Δημάρχου’’ και βεβαία το αποτέλεσμα σύμφωνα με τη δημοκρατική κοινή λογική ήταν προφανές. Ίσως χρησιμεύσει σαν εμπειρία για την επόμενη ψηφοφορία, γιατί οι Δημότες και ο Δήμος έχουν ανάγκη από Πραγματικό Συμπαραστάτη!

 
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας