Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο ξενώνας φιλοξενίας παιδιών συνεχίζει τη λειτουργία του για 8η χρονιά με τη στήριξη της Vodafone.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Παιδιών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών συνεχίζει για 8η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του, παρέχοντας στέγη και στήριξη σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, με την υποστήριξη της Vodafone.

Ο Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας παιδιών με εγκεφαλική παράλυση δημιουργήθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει φιλοξενήσει 1758 παιδιά. Οι νεαροί φιλοξενούμενοι διαμένουν κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα στον ξενώνα, όπου έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Βασικοί στόχοι της λειτουργίας του Ξενώνα είναι η αντιμετώπιση κρίσης στην οικογένεια, η ανακούφιση των γονέων, αλλά και των ίδιων των φιλοξενουμένων, καθώς και η εκπαίδευση των νέων ενηλίκων στην ανεξάρτητη διαβίωση και την προσωρινή αποδέσμευση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η ομάδα που στελεχώνει τον Ξενώνα περιλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, που αποτελείται από θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσοκόμες, γυμναστές, κοινωνιολόγους, δασκάλους ειδικής εκπαίδευσης.

Η Vodafone στηρίζει την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών για τη λειτουργία του Ξενώνα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, εστιάζοντας στην ουσιαστική υποστήριξη και συμβολή στην ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας