Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο ξενώνας φιλοξενίας παιδιών συνεχίζει τη λειτουργία του για 8η χρονιά με τη στήριξη της Vodafone.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Παιδιών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών συνεχίζει για 8η συνεχή χρονιά τη λειτουργία του, παρέχοντας στέγη και στήριξη σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, με την υποστήριξη της Vodafone.

Ο Ξενώνας προσωρινής φιλοξενίας παιδιών με εγκεφαλική παράλυση δημιουργήθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει φιλοξενήσει 1758 παιδιά. Οι νεαροί φιλοξενούμενοι διαμένουν κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα στον ξενώνα, όπου έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Βασικοί στόχοι της λειτουργίας του Ξενώνα είναι η αντιμετώπιση κρίσης στην οικογένεια, η ανακούφιση των γονέων, αλλά και των ίδιων των φιλοξενουμένων, καθώς και η εκπαίδευση των νέων ενηλίκων στην ανεξάρτητη διαβίωση και την προσωρινή αποδέσμευση από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η ομάδα που στελεχώνει τον Ξενώνα περιλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό, που αποτελείται από θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσοκόμες, γυμναστές, κοινωνιολόγους, δασκάλους ειδικής εκπαίδευσης.

Η Vodafone στηρίζει την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών για τη λειτουργία του Ξενώνα, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, εστιάζοντας στην ουσιαστική υποστήριξη και συμβολή στην ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας