Με αφορμή τις προτάσεις που κατατέθηκαν στην ημερίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Οι αντιδράσεις των κατοίκων της Λαυρεωτικής για την εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Κερατέας έφεραν για μια ακόμη φορά τον αυτοδιοικητικό χώρο της Αττικής αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο πρόβλημά του, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων του. Ήδη έχουν διοργανωθεί μέσα σε 18 ημέρες 3 ημερίδες, με τελευταία την χθεσινή (02/03/2011) και μάλιστα επεισοδιακή, των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση.
 Οι προτάσεις που κατατέθηκαν συνέτειναν σε δύο βασικές κατευθύνσεις:
α)στη κατάργηση του υπάρχοντος περιφερειακού σχεδιασμού, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών εκτός Αττικής και
β)στην ενεργειακή αξιοποίηση τους, μέσω της καύσης.
 Τις θέσεις αυτές στήριξαν τόσο οι εκπρόσωποι μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου και του χώρου της αυτοδιοίκησης όσο και οι προσκληθέντες τεχνικοί σύμβουλοι εταιρειών αξιοποίησης απορριμμάτων. Και βέβαια όλοι μαζί –σιωπηλά ή φωναχτά- κατέληξαν στο γνωστό μοτίβο: Η Αττική δεν αντέχει άλλο τα σκουπίδια της …η Εύβοια είναι δίπλα μας …έχει και χώρους για ταφή (Ριτσώνα) και εργοστάσια για να τα κάψει(τσιμεντοβιομηχανίες).
 Πότε επιτέλους θα υλοποιήσουμε το περιφερειακό σχεδιασμό που όλοι μαζί πριν πολλά χρόνια είχαμε συναποφασίσει, αλλά και αυτά που ως μέλη της Ε.Ε. έχουμε δεσμευτεί; Δηλαδή μια διαχείριση που να συνδυάζει τη μείωση και διαλογή στη πηγή, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την εναλλακτική διαχείριση των ειδικών απορριμμάτων, έναντι της ταφής και της καύσης. Μόνον με την εφαρμογή των παραπάνω θα μειωθούν στο ελάχιστο τα υπολείμματα που θα χρειαστεί να διατεθούν στους κατά περιοχές οργανωμένους ΧΥΤΥ.
 Το Αθηνοκεντρικό κράτος που χάρισε στους κατοίκους της Αττικής Ολυμπιάδες, μετρό, δρόμους δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια του.
 Γι΄ αυτό εδώ και χρόνια προσπαθεί να τα ¨χαρίσει¨ στην Εύβοια. Όμως δεν ξέρει μόνον η Κερατέα να αντιδρά… γνωρίζει πολύ καλά και η Εύβοια.

Ακολουθείστε μας στο Google News