Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις» κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Κώστας Μαρκόπουλος.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση των θανάτων λόγω της γρίπης Η1Ν1 και στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εκδήλωσαν έπειτα από τη νόσησή τους με γρίπη, ξεπερνάει τα 130 άτομα, τη στιγμή που τουλάχιστον άλλοι 110 άνθρωποι νοσηλεύονται, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Η δε εκτίμηση για τους θανάτους είναι ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 160 άτομα. Επίσης, σε καθημερινή βάση, αναμένουν τη μεταφορά τους σε ΜΕΘ τουλάχιστον 40 διασωληνομένοι ασθενείς στο ΕΚΑΒ, με υπερπλήρεις τις Πνευμονολογικές και Παθολογικές Κλινικές των νοσοκομείων πανελλαδικά. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να υπάρξει η κλιμάκωση της επιδημίας με αυξημένο τον αριθμό των ασθενών που θα χρειάζονται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, αλλά και παράλληλα, επιβαρύνοντας τη λίστα αναμονής για μετάβαση σε ΜΕΘ.
Με την παρούσα τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης του ΕΚΑΒ σε διαθέσιμες ιδιωτικές υποδομές ΜΕΘ, με ανάληψη του κόστους νοσηλείας από το κράτος, μέσω των αρμόδιων ασφαλιστικών οργανισμών. Η παρούσα ρύθμιση είναι απαραίτητη για να ελαχιστοποιηθεί ο αναμενόμενος απολογισμός σε απώλεια ανθρώπινων ζωών, αλλά και να αντιμετωπιστεί η απάνθρωπη, αντικοινωνική, αλλά και εγκληματική μεταχείριση συνανθρώπων μας, που δεν τους παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΜΕΘ, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Δίνεται η δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να μεταφέρει ασθενείς διασωληνομένους με μηχάνημα τεχνητής αναπνοής, οι οποίοι πάσχουν από τεκμηριωμένη εργαστηριακά νόσο Η1Ν1, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιδιωτικών νοσοκομείων. Το δε κόστος νοσηλείας, θα το αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο αρμόδιος ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς.

Μετά την αποσωλήνωση του ασθενούς, οι ασθενείς θα μεταφέρονται υποχρεωτικά σε παθολογική κλινική δημόσιου νοσοκομείου μέσω ΕΚΑΒ, ενώ εφόσον επιλέξουν να παραμείνουν στο ιδιωτικό νοσοκομείο, το όποιο κόστος θα βαραίνει τους ίδιους.
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας