Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Το ΠΑΜΕ με την παρακάτω ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. για απόλυση εργαζομένου, υποστηρίζοντας πως σχετίζεται με απεργία που πραγματοποιήθηκε.
Σε τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου που άσκησε το δικαίωμά του να απεργήσει προχώρησε η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.. Μία ενέργεια που δεν είχε στόχο μόνο τον συγκεκριμένο συνάδελφο, αλλά ήταν απειλή για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.
Η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. μέσα στο 2010 σημείωσε το μεγαλύτερο ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της. Παρόλα αυτά, με αφορμή τη κρίση έχει εξαγγείλει περικοπές για να μειώσει το κόστος και να καταγράψει καινούργιο ρεκόρ κερδοφορίας. Αυτό σημαίνει απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μείωση αποδοχών κ.τ.λ.. Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι αξιοποιούνται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Καλούμε τους συναδέλφους στην ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία του κάθε εργαζόμενου.
 Είναι μεγάλο ψέμα ότι «όλως τυχαίως» η απόλυση ήρθε την επομένη της απεργίας όπως ισχυρίζεται η εταιρία. Όταν στους άμεσους στόχους της εταιρίας είναι τα παραπάνω μέτρα, το πρώτο που πρέπει να φροντίσει είναι η αποτροπή της ταξικής συνδικαλιστικής δράσης που μπορεί να ανατρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς.
 Είναι μεγάλο ψέμα ότι η απόλυση έγινε με κοινωνικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια σε καμία απόλυση.
Το δικαίωμα στην εργασία είναι το πρώτο που πρέπει ενωμένοι να υπερασπιστούμε. Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Μπενέκου. Αν δεν αντιπαλέψουμε την εργοδοσία σήμερα, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου συνάδελφου.
Για να υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμα ο καθένας μόνος του δεν μπορεί. Χρειάζεται συλλογικά μέσα από τα ταξικά προσανατολισμένα σωματεία. Σε διαφορετική περίπτωση θα υλοποιήσουν το στόχο τους που είναι να βγαίνει περισσότερη δουλειά, με λιγότερους εργαζόμενους, όσο πιο κακοπληρωμένους γίνεται.
Να υπερασπιστούμε κάθε κεκτημένο δικαίωμα. Πόσο μάλλον σήμερα που ο πλούτος που παράγεται είναι τόσος μεγάλος που θα έπρεπε να μιλάμε για διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Για μείωση του εργάσιμου χρόνου, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία και πρόνοια.
Καλούμε τους συναδέλφους του Νηρέα και κάθε εργαζόμενο σε ταξική συσπείρωση και δράση για την επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου. Η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων και της ίδιας μας της ζωής που καθημερινά βιώνουμε. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για ολόκληρο τον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία.
Πάρτε τώρα πίσω την απόλυσηΔημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας