Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
παντήσεις για το θέμα της καθυστέρησης της έναρξης των εργαισών κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, έδωσε κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Κατερίνα Περλεπέ, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι καθυστερήσεις οφείλονται σε μια σειρά αστάθμητων παραγόντων, όπως η ύπαρξη αρχαιολογικών ευρημάτων εντός του χώρου, στον οποίο θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: "Στις 3/11/2002 γίνεται όλη η διαδικασία της χωροθέτησης του Νοσοκομείου στο πρώην Στρατόπεδο του Παπαναγνώστου και έκτοτε, έως τους τελευταίους τώρα μήνες, η υπηρεσία του στρατού που έχει την επιμέλεια του ελέγχου όλων των στρατοπέδων, η ΔΕΝΞ, έχει δώσει το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής ότι είναι ελεύθερο και μπορούμε πράγματι να χτίσουμε το Νοσοκομείο σ' αυτή την περιοχή. Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπήρχε ένα δημοσιευμένο αρχαιολογικό έργο από το 1986 στο οικόπεδο. Υπήρξε σε εξέλιξη η ανασκαφή αυτής της περιοχής και πράγματι βρέθηκαν ορισμένα ευρήματα. Η μελέτη δημοπράτησης, λοιπόν, του Νοσοκομείου Χαλκίδας έχει κατατεθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ, έχει ελεγχθεί και η έγκρισή της θα γίνει μόλις κοινοποιηθεί στη ΔΕΠΑΝΟΜ η τελική απόφαση της ΙΑ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι το Δασαρχείο Χαλκίδας έχει τελεσίδικη απόφαση ότι δεν πρόκειται περί δασικής εκτάσεως και άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και από τη Διεύθυνση Δασών. Επίσης, το Τμήμα ΧΟΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας έχει δώσει τους περιβαλλοντικούς όρους και κατ' αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει πρόβλημα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
Όλη αυτή η ανασκαφική έρευνα έχει τελειώσει κατά το ένα σκέλος και βεβαίως έχει διατεθεί ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 33.000 ευρώ για την ολοκλήρωση όλων αυτών των ανασκαφικών εργασιών που τα ευρήματα είναι χαρακτηριστικά και θα υπάγονταν ακριβώς στην αξιολόγηση της αρμόδιας εφορίας".
Απαντώντας η Κ. Περλεπέ ανέφερε ότι οι έλεγχοι της περιοχής από το Στρατό και την Αρχαιολογική Υπηρεσία καθυστέρησαν περισσότερο από ενάμισι χρόνο, εξ' αιτίας του ποσού των 15.000 ευρώ που χρειαζόταν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τομές του εδάφους.
Προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της υπεύθυνης εφόρου, κ. Καραπασχαλίδου, δεν υπάρχει πλέον κάτι που να εμποδίζει την ανέγερση του νέου νοσοκομείου, επανέλαβε το ερώτημα πότε θα δημοπρατηθεί το έργο, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης το τελευταίο διάστημα δεν εμφανίζεται στη Βουλή, ίσως όπως είπε γιατί θέλει να αποφύγει το πολιτικό κόστος, επειδή δεν μπορεί να αναλάβει καμία δέσμευση.
Κατά τη δευτερολογία του ο Υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα επέβαλαν την ύπαρξη αλλαγών στις μελέτες του Νοσοκομείου που κατ' επέκταση προκάλεσαν τόσο καθυστερήσεις και έξοδα.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: "Το 2002 παίρνουν απόφαση  για να ανεγερθεί αυτό το Νοσοκομείο στη Χαλκίδα. Συμφωνούμε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει τις κτιριολογικές και τις καλές εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου νοσοκομείου και πηγαίνουμε να φτιάξουμε ένα καινούριο νοσοκομείο με μία χρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις και με το πρόβλημα που είχαμε και ξεπεράστηκε από τη Δ.Ε.Ν.Ξ., δεδομένου ότι πλέον είναι ελεύθερο βλημάτων και οποιονδήποτε άλλων εκρηκτικών υλών.
Και παράλληλα έχουμε την αρχαιολογική υπηρεσία. Σήμερα ήταν η συνεδρίαση όπως είπατε. Θα σας πω και το αποτέλεσμα της σύσκεψης που έγινε. Κατέληξαν ότι θα κρατήσουν δυο ευρήματα τα οποία έχουν ένα προς το βόρειο τμήμα, ένα ταφικό εύρημα και κάποιο άλλο οπότε αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ο προσανατολισμός του νοσοκομείου και αντί να είναι στο βορειοανατολικό άξονα τοποθετείται σε άλλο άξονα με αποτέλεσμα να έχουμε μια απόκλιση της μελέτης στα στατικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά. Αυτό αποτελεί μια καθυστέρηση κάποιων μηνών. Δεν είναι όμως εκεί το θέμα θα ολοκληρωθεί η μελέτη με τα νέα δεδομένα της απόφασης αυτής της ΙΑ εφορίας των αρχαιολογικών ευρημάτων και θα προχωρήσει ακριβώς η δημοπράτηση του έργου.
Αν θα με ρωτήσετε πότε θα τελειώσει το έργο και επειδή έχω μεγάλη εμπειρία όχι μόνο του σήμερα αλλά και τα νοσοκομεία τα οποία χρηματοδοτούνται από τις δημόσιες επενδύσεις, ναι μεν η διακήρυξη θα λέει 42 μήνες από τότε που θα βάλει το σφυρί και το καλέμι ο εργολάβος, αλλά θα έχω εγώ τις επιφυλάξεις μου αν θα είναι 42 μήνες. Υπάρχουν και απρόβλεπτα, υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα θέματα.
Εμείς λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να έχει την επαρκή χρηματοδότηση που για τα στατικά είναι στα 19 εκατομμύρια ευρώ. Στα 13 εκατομμύρια ευρώ είναι τα ηλεκτρομηχανολογικά και 800 είναι του ξενοδοχειακού εξοπλισμού και το λοιπό ποσόν για να φθάσουμε στα 49 εκατομμύρια ευρώ είναι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.
Συνεπώς το νοσοκομείο δρομολογείται, μπαίνει σε μια καλή ρότα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά για να αποκτήσει πλέον και η Χαλκίδα το νοσοκομείο που τόσο καιρό το έχει στερηθεί".

 
Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Στην Β

Στην Β' Εθνική η ομάδα βόλευ ΟΠΕ Χαλκίδας

19/3/2019
Η ανδρική ομάδα του ΟΠΕ Χαλκίδας μετά από μια 6μηνη σκληρή μάχη, κόντρα σε ομάδες με λίγο πολύ επαγγελματικούς προσανατολισμούς και λειτουργία, αλλά και δύο ανεπανάληπτ...
Η εταιρεία Ε & Δ Κόντος ΑΕ στην Food Expo

Η εταιρεία Ε & Δ Κόντος ΑΕ στην Food Expo

19/3/2019
Η εταιρεία Ε & Δ Κόντος ΑΕ από το Βασιλικό Χαλκίδας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo 2019. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας