Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -που απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο- αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Υπ.Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη έκανε πίσω στο θέμα της έκτασης των οικοδομήσιμων οικοπέδων και κατέθεσε τροποποίηση για τα 4 στρέμματα.
Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Με τροποποίηση που κατέθεσε η Υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται πλέον ότι άρτια και οικοδομήσιμα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων τα οποία, σύμφωνα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.

Αλλαγές επήλθαν και στο άρθρο 5, καθώς επιτρέπονται πλέον οι εγκαταστάσεις νέων λατομικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σε περιοχές Natura.

Πάντως, παρά τις αλλαγές της υπουργού Περιβάλλοντος, αρκετοί βουλευτές εμφανίζονται ανικανοποίητοι και ζητούν περαιτέρω νομοτεχνικές –κυρίως- βελτιώσεις για να καταστεί η τροποποιημένη ρύθμιση «απλή και καθαρή» όπως λένε. Μάλιστα, διαμηνύουν ότι εάν η διάταξη παραμείνει ως έχει, μπορεί και να μην την ψηφίσουν.

Σημείο αιχμής και προς διευκρίνηση εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της κατάτμησης αλλά και της περιοριστικής ημερομηνίας της 1ης Μαρτίου.

πηγή: www.skai.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας