Επιτέλους απαντήσεις για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου.

Επιτέλους απαντήσεις για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζητά από τον υφυπουργό Εσωτερικών, κυβερνητικό εκπρόσωπο ο υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου.
Μετά την άρνηση του κ. Πεταλωτή να απαντήσει στις καταγγελίες για την υποβάθμιση της λειτουργίας του ΑΠΕ και την προσπάθεια του διευθυντή να μετατρέψει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων σε κυβερνητικό φερέφωνο, ο Σίμος Κεδίκογλου ασκεί έντονες πιέσεις, προκειμένου να υποχρεωθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δώσει εξηγήσεις, καταθέτοντας νέα ερώτηση.
Συγκεκριμένα, καλεί τον κ. Πεταλωτή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: εάν είναι αλήθεια ότι στο ΑΠΕ παρά τις απαγορεύσεις περί προσλήψεων έχουν ήδη γίνει προσλήψεις με συμβάσεις έργου αλλά και με αποδείξεις ακόμη και σε πόστα που δεν χρειάζονταν να γίνουν; Εάν γνωρίζει, ότι έγιναν τοποθετήσεις σε θέσεις Διευθυντών εκτός Προεδρικού Διατάγματος και δόθηκαν και οι ανάλογες αυξήσεις; Ζητά, επίσης, να απαντήσει , αν είναι εις γνώση του το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού με τις ευλογίες του κ. Μάτσικα από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που καταλαμβάνει θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ως εκδότου – διευθυντή και η τοποθέτηση δύο βοηθών, αν γνωρίζει ότι απολύθηκε ο οικονομικός διευθυντής κ. Ριζάς, όπως και αν ξέρει το περιεχόμενο της απαντήσεως του οικονομικού διευθυντή στις αιτιάσεις του κ. Ηλία Μάτσικα;
Η ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου έχει ως ακολούθως:
«Στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που κατάθεσα προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το θέμα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ο κ. Γ. Πεταλωτής δεν απάντησε.
Δεν απάντησε ούτε για τους λόγους που επικαλέσθηκε ο Διευθυντής του ΑΠΕ κ. Ηλίας Μάτσικας και απομάκρυνε τον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ούτε για το ένα γνωρίζει για τοποθετήσεις σε θέσεις εκτός Προεδρικού Διατάγματος και για ανάλογες αυξήσεις σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους ούτε εάν κατέχει συγκεκριμένος δημοσιογράφος θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ως εκδότη διευθυντή σε εφημερίδα και μάλιστα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος τρομοκρατεί και εκφοβίζει συναδέλφους του.
Μάλιστα εξ όσων πληροφορούμε ο κ. Ηλίας Μάτσικας στο πλαίσιο του εκφοβισμού των εργαζομένων εξύβρισε με χυδαίες εκφράσεις τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών κ. Ριζά επειδή ο τελευταίος του είχε υποβάλλει αγωγή για τα όσα ψεύδη ισχυριζόταν γι’ αυτόν. Μάλιστα κατόπιν της νέας ακραίας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιθέσεως του διευθυντού του ΑΠΕ εναντίον του κ. Ριζά ο τελευταίος κατέθεσε και νέα αγωγή.

Ερωτάται ο αρμόδιος κυβερνητικός εκπρόσωπος:

1. Είναι αλήθεια ότι στο ΑΠΕ παρά τις απαγορεύσεις περί προσλήψεων έχουν ήδη γίνει προσλήψεις με συμβάσεις έργου αλλά και με αποδείξεις ακόμη και σε πόστα που δεν χρειάζονταν να γίνουν;
2. Γνωρίζει ότι έγιναν τοποθετήσεις σε θέσεις Διευθυντών εκτός Προεδρικού Διατάγματος και δόθηκαν και οι ανάλογες αυξήσεις;
3. Είναι εις γνώση του το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού με τις ευλογίες του κ. Μάτσικα από συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που καταλαμβάνει θέση ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ως εκδότου – διευθυντή και η τοποθέτηση δύο βοηθών;
4. Είναι σε γνώση του η απόλυση του οικονομικού διευθυντή κ. Ριζά; Γνωρίζει το περιεχόμενο της απαντήσεως του οικονομικού διευθυντή στις αιτιάσεις του κ. Ηλία Μάτσικα;»

 

Ακολουθείστε μας στο Google News