Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ένα νέο γύρο συναντήσεων με τους δημάρχους των δήμων που έχουν άμεση σχέση με τον ΜΑΛΙΑΚΟ ξεκίνησε η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS.

Σκοπός των συναντήσεων είναι να ενημερωθούν οι νέοι δήμαρχοι για τις θέσεις της Κίνησης και να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να επισπευσθούν και να συντονιστούν οι προσπάθειες σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στην αποτελεσματικότερη προστασία και το μέλλον του κόλπου.
Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες Πέμπτη, 10 Μαρτίου, με το δήμαρχο Στυλίδας, τον κ Γκλέτσο. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν: η διαχείριση των αστικών λυμάτων και των σκουπιδιών, η διαχείριση των λυμάτων των ελαιοτριβείων, η προσβασιμότητα στις ακτές καθώς και το πρόβλημα στο ρέμα του Βελά. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του Δήμου στην κατεύθυνση της αειφορικής διαχείρισης.
 
Σε ό,τι αφορά στο σοβαρό και επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των λυμάτων, η θέση της Κίνησης είναι να υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες, γιατί κάθε καθυστέρηση λειτουργεί σε βάρος της ποιότητας των νερών του Μαλιακού Κόλπου. Δεν πρέπει να έχουμε άλλες καθυστερήσεις.
Πιστεύουμε ότι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι η λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού στη Λαμία, που, με την επέκτασή του, να είναι σε θέση να διαχειρίζεται με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο τα λύματα όλων των οικισμών, τόσο της κοιλάδας του Σπερχειού, όσο και των οικισμών της Ανατολικής Φθιώτιδας. Αυτή είναι όχι μόνο η οικονομικότερη λύση, αλλά και η ταχύτερη. Να θυμίσουμε ότι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας στο Λεκανοπέδιο των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων απάλλαξε απ’ τη ρύπανση τον Σαρωνικό κόλπο σε χρόνο ρεκόρ.
Η Γραμματεία της Κίνησης ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS δηλώνει ικανοποιημένη από την διάθεση για συνεργασία του Δημάρχου Στυλίδας, ο οποίος έδειξε την αποφασιστική του διάθεση για την αντιμετώπιση των χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων της Ανατολικής Φθιώτιδας και του Μαλιακού κόλπου
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 
Μαρκατσέλης Ευάγγελος Στυλίδα

Παπαλέξη Ιουλιέττα Μαρίνι Στυλίδας
Πολύμερος Χρήστος Καραβόμυλος

Σταμέλλος Στέφανος Λαμία
Φούντας Πάρης Λαμία
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας