Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο «κυοφορεί» η συμφωνία - ανάσα των Βρυξελλών. Τα σενάρια ανασχηματισμού πληθαίνουν. Τα πεδία που ανησυχούν τον Γ.Παπανδρέου πρωτίστως είναι αυτά της οικονομίας, της ασφάλειας/εγκληματικότητας και της ανάπτυξης, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι θα γίνουν αλλαγές και στα τρία πεδία.
Γιώργος Παπανδρέου
Γιώργος Παπανδρέου

Αλλαγές στο κυβερνητικό επιτελείο φέρεται να σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, με κριτήρια την αποτελεσματικότητα και την επιτακτική ανάγκη ταχείας προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και την εφαρμογή των νόμων που έχουν περάσει από τη Βουλή.

Ο χρόνος της πρωθυπουργικής παρέμβασης ορίζεται από το ευρωπαϊκό χρονοδιάγραμμα:η εκκρεμότητα των αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της 24ης-25ης Μαρτίου και κυρίως η έκβαση των διαπραγματεύσεων σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόβλημα και τη λεγόμενη «συνολική λύση» για την ευρωπαϊκή κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές. Τα πεδία που τον ανησυχούν πρωτίστως είναι αυτά της οικονομίας, της ασφάλειας/εγκληματικότητας και της ανάπτυξης, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι θα γίνουν αλλαγές και στα τρία πεδία.

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται προβληματισμένος από το πρόβλημα συνοχής της κυβέρνησης και τις καθυστερήσεις σε νευραλγικούς τομείς. Μηνύματα για παραλυτικά φαινόμενα έχει εκπέμψει, άλλωστε, τις τελευταίες εβδομάδες και η τρόικα.

Χαρακτηριστικά ήταν τρία περιστατικά: η αδυναμία έγκαιρου συντονισμού υπουργών για τη λύση του θέματος των μεταναστών απεργών πείνας, η ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών κ. Γ.Ραγκούση και Αμυνας κ. Ευ.Βενιζέλου (για το ίδιο θέμα) και η κρίση στο οικονομικό επιτελείο, με αφορμή την υστέρηση των εσόδων και κατάληξη την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Δ.Γεωργακόπουλου.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης αφήνει αιχμές κατά συναδέλφων του, με αφορμή την υπόθεση αξιοποίησης του Ελληνικού.

«Η σημασία συμμετοχής σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι να κινήσεις τα πράγματα» αναφέρει ο κ. Παμπούκης και προσθέτει χαρακτηριστικά: ι«Όποιος υπουργός φοβάται να βάλει υπογραφή να πάει σπίτι του».

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξή του στη Realnews, τάσσεται υπέρ της συμμετοχής εξωκοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα ώστε να κάνει τις επιλογές με κριτήρια που υπερβαίνουν το κοινοβουλευτικό ή και κομματικό κριτήριο, αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο διαθέτει το δυναμικό της χώρας» δηλώνει ο κ. Ρέππας.

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας