Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κώστας Μαρκόπουλος: «Όλα έγιναν στο πόδι, υπό το βάρος μιας βλακώδους δέσμευσης του μνημονίου ...». Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων:
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

«Οι συγχωνεύσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν, ιδιαίτερα για την πόλη της Χαλκίδας, κρίνονται ως βιαστικές, χωρίς σχεδιασμό και με μόνο κριτήριο τη λογιστική αποτίμηση της αξίας της εκπαίδευσης, και αυτή ακόμα υπό αμφισβήτηση.
 Συγκεκριμένα, είναι λάθος οι συγχωνεύσεις 17ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων, γιατί οι περιοχές Δοκού και Αγίας Ελεούσας είναι αναπτυσσόμενες. Το 23ο που θα δεχθεί τους μαθητές του 17ου, δεν έχει χώρους παρά μόνο για 5-10 μαθητές. Ενώ το 17ο έχει αποκτήσει νέες υποδομές και πρόσφατα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που κόστισε 300.000 ευρώ και τώρα θα ρημάξει.
 Παρόμοιο λάθος γίνεται στον επίσης αναπτυσσόμενο Βατώντα. Εκεί κλείνει ένα 4θέσιο Δημοτικό με άνεση χώρων για να στοιβαχθούν όλοι σε προκάτ αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, τοποθετημένες προ 15ετίας.
 Τίποτα δεν σχεδιάστηκε υπέρ των μαθητών. Όλα έγιναν στο πόδι, υπό το βάρος μιας βλακώδους δέσμευσης του μνημονίου. Έστω και τώρα ας σκεφτεί κάποιος τα παιδιά και του γονείς που θα ταλαιπωρηθούν χωρίς όφελος για κανένα…
 Και όλα αυτά την ώρα που ΚΤΕΛ και ιδιοκτήτες ταξί, είναι απλήρωτοι για το μεταφορικό τους έργο με μαθητές. Χωρίς εγγυήσεις για την μεταφορά από δω και πέρα και χωρίς εξηγήσεις από πού θα βρουν πόρους οι νέοι Δήμοι του Σχεδίου Καλλικράτης για να συντηρήσουν τα σχολεία και να μεταφέρουν μαθητές…
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας