Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εορτάζει η «Παναγία η Οξυλιθιώτισσα», στο λόφο της «Τούρλας»
στο Ηφαίστειο του Οξυλίθου – Ευβοίας, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011.
Παναγία Οξυλιθιώτισα
Παναγία Οξυλιθιώτισα

Με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζουμε την προσεχή, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, με την δέουσα εκκλησιαστική Τάξη και Ιεροπρέπεια, την εορτή του Ευαγγελισμού Της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιστορικό Λόφο της «Τούρλας», στο σβηστό ηφαίστειο στην κορυφή του Οξυλίθου, στο γραφικό Εκκλησάκι της «Παναγιάς της Οξυλιθιώτισσας», με την μοναδική Θέα.
 
«Μεταξύ Γης και Ουρανού...»
 
Αυτόν εδώ τον τόπο, επέλεξαν οι κάτοικοι στο πέρασμα των χρόνων, να κτίσουν το εκκλησάκι προς τιμή «του Ευαγγελισμού» της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, που διαφύλαξε η Παναγία, τους προγόνους μας, από την επιδρομή των Τούρκων, όπου ανέβαιναν και κρυβόντουσαν στις σπηλιές του ηφαιστείου -με πίστη στην Θεοτόκο- και από τότε παραμένει το στήριγμα και «η καταφυγή» όχι μόνο των κατοίκων του Οξυλίθου και των Ευβοέων αλλά και από όλα τα πέρατα, συρρέουν συχνά στην «Παναγία την Οξυλιθιώτισσα», να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν .
 
Το Πρόγραμμα της Εορτής θα είναι:
 
· Την παραμονή της Εορτής, ημέρα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, στις 6:30΄ μ.μ. το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγα Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας.
· Συμμετέχουν όπως πάντοτε μεγάλο πλήθος ευσεβών Χριστιανών Οξυλίθου και από τα γύρω χωριά, όπως την Κονίστρα, το Κουρούνι, την Άνω Ποταμία και την Πλατάνα, και που πολλοί έρχονται ανεβαίνουν «ως τάμα» με τα πόδια στο Εκκλησάκι.
· Μετά την απόλυση του Εσπερινού, τελείτε η καθιερωμένη και εντυπωσιακή λιτανευτική πομπή της «Λαμπαδηφορίας» των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου.
· Ανήμερα της Εορτής, ημέρα Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στις 7:15΄ π.μ. το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεια Λειτουργία μετά Θειου Κηρύγματος.
· Στις 11 π.μ. τελεστεί η Δοξολογία της Εθνικής μας Εορτής, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου και η Επιμνημόσυνος Δέησης και η κατάθεση των στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων στην πλατεία του Χωριού.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας