Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας σχετικά με τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τον κλάδο των εμπόρων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ έχουν εξοπλίσει τους εργοδότες, το μεγάλο κεφάλαιο, με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος των εργαζομένων. Το οποίο με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τη "συμφωνία για το ευρώ" το επόμενο διάστημα το ενισχύουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα και κατευθύνσεις, γυρνώντας το ρολόι της Ιστορίας δεκαετίες πίσω, νομοθετώντας την απόλυτη εξουσία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και την κατάργηση και της παραμικρής προστασίας των εργαζομένων.
Σήμερα η εργοδοσία στα μεγάλα και τα σούπερ μάρκετ:
• Απαιτεί μειώσεις ωραρίου - μισθών και οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, που, από τη μια, μεταφράζονται σε χρήμα για την εργοδοσία, από την άλλη, στρώνεται το έδαφος για δουλειά ήλιο με ήλιο, με πανάθλιους μισθούς, χωρίς συλλογικές συμβάσεις.
• Αξιοποιώντας η εργοδοσία στον κλάδο μας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και την κρίση έχει ξεσαλώσει, εκβιάζει πλέον καθημερινά, τρομοκρατεί ανοιχτά τους εργαζόμενους, ζητάει και άλλες θυσίες υποσχόμενη καλύτερες ημέρες στο μέλλον.
• Η επίθεση σε βάρος μας πριν από όλους από την εργοδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων είναι απόδειξη και επιβεβαίωση ότι τα μέτρα που παίρνει σε βάρος των εργαζομένων έχουν να κάνουν μόνο με την προσπάθειά της να προστατέψει τα κέρδη της που ήταν ασύλληπτα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τώρα σε περίοδο κρίσης. Είναι επιβεβαίωση και απόδειξη ότι εργοδότες και κυβέρνηση είναι έτοιμοι για κάθε έγκλημα, προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους και να επιβάλουν την εξουσία τους.
Απέναντι σε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο, χρειάζεται να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να μην αφήσουμε τους εργοδότες και την κυβέρνηση να μετατρέψουν τον κάθε χώρο δουλειάς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα δυνατό μαζικό κίνημα αντίστασης σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο, για να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις, αλλαγές ωραρίων και απλήρωτη δουλειά, για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους με δικαιώματα.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά.
Ενισχύουμε - μαζικοποιούμε τα ταξικά μας συνδικάτα, κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο του. Κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Κανένα σωματείο κλαδικό - επιχειρησιακό να μην υπογράψει καμία επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση που θα προβλέπει μείωση μισθών.
Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους μας καλούν να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε στις ορέξεις της εργοδοσίας γιατί τώρα έχουμε κρίση. Στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές των εργοδοτικών σωματείων και της ομοσπονδίας.
Είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους, αποτελούν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στις γραμμές μας. Προσφέρουν υπηρεσίες στο κεφαλαίο, στους εργοδότες για να περνά με τις λιγότερες αντιδράσεις η επίθεσή τους και το τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων.
Δυναμώνουμε την αντίστασή μας με οργάνωση παντού, με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές, σε κάθε χώρο δουλειάς.
Η ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δυνάμωμα ακόμα περισσότερο του ΠΑΜΕ, το χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών στρωμάτων είναι όροι απαραίτητοι για να αντισταθούμε στη σημερινή βαρβαρότητα για να μην πληρώσουμε την κρίση των καπιταλιστών.
Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κρατικό εμπόριο που θα διακινεί τα αγαθά και θα προσφέρει υπηρεσίες, όχι με κριτήριο το κέρδος των λίγων, αλλά τις λαϊκές ανάγκες, που θα διασφαλίζει και θα διευρύνει συνεχώς τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, που θα έχει ως τελικό στόχο και αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι τον πλούτο που παράγουμε.
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας