Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη 16 Μαρτίου η εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις» σε συνεργασία με τη Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

•  ο κ. Δημήτρης Γάκης, Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

•  η κα. Χρυσούλα Κουτελιέρη-Μαυράκη, Ψυχολόγος

•  ο κ. Κώστας Γρίμπιλας, Δημοσιογράφος

•  η κα. Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ ΝΔ, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης


Την εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς.

Βασικά σημεία τοποθετήσεων:

 Η κα. Έλενα Ράπτη, υποστήριξε στην εισήγηση της πως «είναι ευθύνη όλων μας να ενισχύσουμε τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Της πολιτείας, με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις και την εφαρμογή μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής και επικοινωνίας. Των εθελοντικών οργανώσεων, με την προώθηση της ιδέας μέσα στην κοινωνία και τη δημιουργία πολιτών με συνείδηση προσφοράς. Αλλά και του καθενός από εμάς, που έχουμε τη μεγαλύτερη δύναμη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συγκεκριμένο θέμα»

 Από την πλευρά της ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Πολιτικού Συμβουλίου, Άγγελος Παπανικολάου, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των ενημερωτικών δράσεων αλλά και των πολιτικών ενίσχυσης του εθελοντισμού γενικότερα.

 Στόχος της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να είναι η διαμόρφωση ενός περισσότερο απλουστευμένου και διαφανούς νομικού πλαισίου που θα συμβάλει στην αύξηση των δωρητών ιστών, οργάνων και σώματος.

 Καθώς η Ελλάδα αποτελεί ουραγό - χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μόνο 6 δωρητές οργάνων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε αντίθεση με χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που φθάνουν τους 30 ανά εκατομμύριο.

 Έχουμε χρέος να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να καταστήσουμε την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο από όραμα και ευχή, σε βίωμα και τρόπο ζωής για κάθε νέα και νέο .
 
 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

23/10/2018
Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου ανακοίνωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μπάκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας