Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη 16 Μαρτίου η εκδήλωση με θέμα «Δωρεά Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεις» σε συνεργασία με τη Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

•  ο κ. Δημήτρης Γάκης, Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

•  η κα. Χρυσούλα Κουτελιέρη-Μαυράκη, Ψυχολόγος

•  ο κ. Κώστας Γρίμπιλας, Δημοσιογράφος

•  η κα. Έλενα Ράπτη, Γραμματέας Εθελοντισμού & ΜΚΟ ΝΔ, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης


Την εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρόν ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς.

Βασικά σημεία τοποθετήσεων:

 Η κα. Έλενα Ράπτη, υποστήριξε στην εισήγηση της πως «είναι ευθύνη όλων μας να ενισχύσουμε τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Της πολιτείας, με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις και την εφαρμογή μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής και επικοινωνίας. Των εθελοντικών οργανώσεων, με την προώθηση της ιδέας μέσα στην κοινωνία και τη δημιουργία πολιτών με συνείδηση προσφοράς. Αλλά και του καθενός από εμάς, που έχουμε τη μεγαλύτερη δύναμη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συγκεκριμένο θέμα»

 Από την πλευρά της ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Πολιτικού Συμβουλίου, Άγγελος Παπανικολάου, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των ενημερωτικών δράσεων αλλά και των πολιτικών ενίσχυσης του εθελοντισμού γενικότερα.

 Στόχος της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να είναι η διαμόρφωση ενός περισσότερο απλουστευμένου και διαφανούς νομικού πλαισίου που θα συμβάλει στην αύξηση των δωρητών ιστών, οργάνων και σώματος.

 Καθώς η Ελλάδα αποτελεί ουραγό - χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μόνο 6 δωρητές οργάνων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε αντίθεση με χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που φθάνουν τους 30 ανά εκατομμύριο.

 Έχουμε χρέος να ευαισθητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να καταστήσουμε την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο από όραμα και ευχή, σε βίωμα και τρόπο ζωής για κάθε νέα και νέο .
 
 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας