Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κοινή δήλωση για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στην Εύβοια του αιρετού μέλους Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Στ.Ελλάδας, Καλτσά Γιάννη και του αιρετού μέλους Π.Υ.Σ.Π.Ε. Εύβοιας, Θεοδουλίδη Χρήστου:

 Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε με εν κρυπτώ διαδικασία σε μαζικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα. Υποβιβάζει 191 σχολικές μονάδες και συγχωνεύει 1.523 σε 672 σχολικές μονάδες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς να ρωτήσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!!
 Συγχωνεύσεις και καταργήσεις οι οποίες δεν αποσκοπούν στην δημιουργία «εύρωστων» σχολικών μονάδων αλλά στην εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης δεκάδων εκατοντάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού. Μείωση θέσεων που θα έχει ως συνέπεια τον περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών αλλά και τη μείωση διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών.
 Μόνο στο νομό της Εύβοιας χάνονται περίπου 50 οργανικές θέσεις δασκάλων, 10 θέσεις νηπιαγωγών και αρκετές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων!!
 Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι εμπνευστές και σχεδιαστές αυτών των συγχωνεύσεων ζουν σε κάποια εικονική πραγματικότητα. Δε λαμβάνουν υπόψη τους τις θέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. για την αναμόρφωση και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Προχωρούν σε μέτρα αποσπασματικά τα οποία, σε καμιά περίπτωση, δε συμβάλλουν στην ποιότητα της εκπαίδευσης.
 Εμείς ως Αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του νομού Ευβοίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων με οικονομικά κριτήρια, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανατροπές των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας.
 Οι θέσεις και οι απόψεις μας αυτές θα κατατεθούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία εκπροσωπούμε όλους τους συναδέλφους!


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας