Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας ζητά απο το Περιφερειακό Συμβούλιο, να ληφθούν αποφάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία της Εύβοιας.
Προς το κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Οι μεγάλες πλημμύρες του 2009 έφεραν για άλλη μια φορά το πρόβλημα της έλλειψης αντιπλημμυρικών-αντιδιαβρωτικών έργων και στο νομό της Εύβοιας. Πρόβλημα που επιδεινώθηκε και από τις μεγάλες πυρκαγιές που αντιμετώπισε ο νομόςτο20
Λείπουν έργα υποδομής, τεχνικά έργα, ορεινής υδρονομίας, διάνοιξης ρεμάτων, διευθέτησης χειμάρρων και ποταμών, καθαρισμός αποχετευτικών συστημάτων κ.λ.π. Η τελευταία καταστροφική πλημμύρα από την υπερχείλιση του Λήλαντα έδειξε ότι και όποια έργα έγιναν δεν ήταν τέτοια που να μπορούν να αντιμετωπίσουν «ακραία» φαινόμενα και ξηλώθηκαν με το νερό.
Οι ζημιές εκτιμώνται πάνω από 15 εκ. ευρώ. Μεγάλες καταστροφές υπέστησαν σι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται στον πρώην δήμο Ληλαντίων αφού καταστράφηκαν σπίτια, οικοσκευές, αυτοκίνητα, αγροτικές καλλιέργειες, καταστράφηκαν δρόμοι και άλλες υποδομές.
Μέχρι σήμερα, δεν προχώρησε κανένα ουσιαστικό έργο αποκατάστασης των περιοχών αυτών αλλά και κανένα έργο διευθέτησης του ποταμού ειδικά από τις εκβολές μέχρι τη γέφυρα Βασιλικού(1000 μέτρα).
Και ενώ ο κόσμος ζει με την ψυχή στο στόμα, μόλις το Δεκέμβρη αποφάσισε η Ν.Α. Εύβοιας να κινήσει τις διαδικασίες καθαρισμού των εκβολών. Αυτός ο καθαρισμός δεν επαρκεί.
Με εξοργιστικά ρυθμούς προχωρούν και σι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών. ‘Έχουν αποζημιωθεί κάποιοι-κατά προτεραιότητα- με 1400 ευρώ από την πρόνοια και κάποιοι έχουν πάρει την 1’ από τις δύο δόσεις που προβλέπονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι υπόλοιποι περιμένουν.
Σύμφωνα με έγγραφο της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών (5056/9-6-10) της Περιφερειακής Ενότητας της Εύβοιας προβλέπονται 8 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (Περιβάλλον-Αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013 περιφέρεια. Στερεάς Ελλάδας) αλλά κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει μέχρι σήμερα.
Ζητάμε την άποψη και φυσικά τις προθέσεις σας για το συγκεκριμένο Θέμα. Να μας ενημερώσετε για τις όποιες ενέργειες σας και για τις πρωτοβουλίες που ενεχόμενα Θα πάρετε ώστε:
  Να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα ποταμό.
  Να ολοκληρωθούν τα μέτρα αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών
  Να αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς
Ταυτόχρονα εκφράζουμε την θέσης μας, για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση από μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου, όλων των αναγκών αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής ώστε να διατυπωθούν ολοκληρωμένα τα αιτήματα μας γι’ αυτό το Θέμα.Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας