Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Στειρίου Βοιωτίας εκφράζει την κάθετη διαφωνία του στη συγχώνευση του Σχολείου με το Δημοτικό Σχολείο του Διστόμου. Η απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη γενική συνέλευση αναφέρει τα παρακάτω:
Δημοτικό Σχολείο Στειρίου
Δημοτικό Σχολείο Στειρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Στειρίου, ύστερα από την απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να καταργήσει το Δημοτικό Σχολείο του χωριού και να το συγχωνεύσει με το Σχολείο του Διστόμου συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16/3/2011 που κατέληξε ομόφωνα στα εξής: Όλοι οι γονείς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν σθεναρά για τη διατήρηση του σχολείου και θ’ αντιταχθούν γονείς και κάτοικοι του χωριού μέχρις εσχάτων στον κοινωνικό μαρασμό. Η απόφαση αυτή της γενικής συνέλευσης δεν είναι ανεδαφική και αυθαίρετη αλλά στηρίζεται στα παρακάτω επιχειρήματα.
Α) Ο αριθμός αυτών των μαθητών (25 μαθητές) με τη νέα σχολική χρονιά είναι ο χαμηλότερος τα τελευταία χρόνια, δεν είναι όμως αντιπροσωπευτικός αλλά συγκυριακός. Με βάση τις προβλέψεις μας οι μαθητές θ’ αυξηθούν. Ο ισχυρισμός μας αυτός δεν είναι υποθετικός και επιπόλαιος αλλά στηρίζεται στο γεγονός ότι το εργοστάσιο ΄΄ Αλουμίνιο Α.Ε ΄΄ στο οποίο απασχολούνται οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, είναι κερδοφόρο και προχώρησε και προχωρεί σε προσλήψεις νέων εργαζομένων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει το σχολείο οι περισσότερες οικογένειες θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στον οικισμό του εργοστασίου Άσπρα Σπίτια και το χωριό μοιραία θα ερημώσει.
Β) Κατανοούμε ότι το σχολείο με αυτό τον αριθμό των μαθητών δεν μπορεί να λειτουργήσει ως 4/θέσιο. Εκτιμούμε όμως ότι ως 3/θέσιο μπορεί να λειτουργήσει καλύπτοντας τις παιδαγωγικές και τις διδακτικές αρχές που απαιτούνται. Προτείνουμε μάλιστα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να μετακινούνται 1-2 ημέρες την εβδομάδα στο σχολείο μας αντί να μετακινούνται οι μικροί μαθητές, άλλωστε η απόσταση είναι αμελητέα (5 χλμ).
Γ) Το κτίριο του σχολείου είναι μεγάλο, όμορφο, λειτουργικό και σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς προβλήματα και διαθέτει καταπληκτικό αύλειο χώρο. Είναι κρίμα να μετατραπεί σε σχολείο φάντασμα.
Σας καλούμε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για αναθεώρηση της απόφασής σας χωρίς να προσφύγουμε σε ακραίες μορφές αγώνα που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν μας χαρακτηρίζουν.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας