Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

«Την Τρίτη 22 Μαρτίου, είναι η παγκόσμια ημέρα για το νερό. Η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι ίσως το πλέον ουσιαστικό περιβαλλοντικό ζήτημα, με το οποίο οφείλουμε άμεσα να απασχοληθούμε.
 Στην Εύβοια δεν υφίσταται η παραμικρή πολιτική για τους υδάτινους πόρους. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η κα Μπιρμπίλη μόνο θεωρητικές αναλύσεις κάνουν για αυτό.
 Περιμένουμε εδώ και μήνες, λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος του εξασθενούς χρωμίου στη περιοχή της Μεσσαπίας. Τίποτα δεν έχει εξαγγελθεί, με αποτέλεσμα τα αγροτικά προϊόντα των Ψαχνών να τελούν υπό διωγμό από τις λαϊκές αγορές της Αθήνας, κάτι που είναι απολύτως άδικο.
 Απορούμε γιατί διακόπηκε το πρόγραμμα από-νιτρορύπανσης από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων. Καμιά απάντηση.
 Αναρωτιόμαστε γιατί κανένα πρόγραμμα δεν υπάρχει σε εξέλιξη για βιολογικούς σταθμούς, που τόσο ανάγκη έχουμε σε μια τόσο τουριστική περιοχή σαν την Εύβοια.
 Διερωτόμαστε πότε θα υπάρξει μέριμνα για τεράστιες ποσότητες πόσιμου νερού που αναβλύζουν υποθαλάσσια στην περιοχή της Ερέτριας ενώ θα μπορούσαν να λύσουν το ζήτημα άφθονης ύδρευσης της περιοχής και όχι μόνο.
 Τελικά δεν φθάνει να θεωρητικολογεί ούτε η Κυβέρνηση ούτε η κα Μπιρμπίλη. Πρέπει και να παίρνουν αποφάσεις ουσίας. Το ΕΣΠΑ έχει παγώσει, χάνονται κονδύλια και ενώ υπάρχουν οργανωμένα σχέδια για έργα, κανείς δεν ασχολείται.
 Το χρωστάμε στα παιδιά μας.»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας