Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Οι συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση εντάσσονται στην λεγόμενη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης" αναφέρει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Εύβοιας σε ανακοίνωσή του - κάλεσμα, για τη σημερινή εκδήλωση στο ΕΚΕ, που αφορά στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Θέλουν να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, να μειώσουν παραπέρα τις προσλήψεις, θέλουν να διασπάσουν τον όποιο ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, θέλουν με δύο λόγια «το νέο σχολείο της αγοράς», όπου οι χορηγοί ιδιώτες και επιχειρηματίες θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία , θα πετάνε ψίχουλα , που θα τα ανταλλάσουν με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.
Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για:
Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών. Απαιτείται λαϊκή εξουσία και οικονομία ως προϋπόθεση για Λαϊκή παιδεία.
 

Εκδήλωση - συζήτηση για το νέο χάρτη σχολικών μονάδων, σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011, και ώρα 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. 


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας