Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Μαθητική ομάδα 39 παιδιών και 5 συνοδών καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βέλγιο από τις 16 έως και τις 20 Μαρτίου.

το 1ο Λύκειο στο Βέλγιο
το 1ο Λύκειο στο Βέλγιο

Η επίσκεψη περιελάμβανε τις εξής δραστηριότητες:
Με τη μεσολάβηση του εκεί καθηγητή Νέων Ελληνικών κ. Γιάννη Κατσάνου, η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας περιηγήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Βρυξελλών και στη συνέχεια συναντήθηκε σε αμφιθέατρο του Παν/μίου με τον Καθηγητή Φιλοσοφίας - Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Βελγίου και της Ακαδημίας Αθηνών - κ. Κουλουμπαρίτση, ο οποίος ανέπτυξε μια σύντομη διάλεξη σχετικά με τις σπουδές των νέων στην Ελλάδα και στο Βέλγιο και ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από τη Χαλκίδα.

Οι μαθητές, βασιζόμενοι στις γνώσεις που είχαν αποκομίσει από τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο τους, επισκέφθηκαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχαν την ευκαιρία να λάβουν έγκυρη πληροφόρηση για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Διευθυντή κ. Καλλιάνο και να κάνουν ερωτήσεις για θέματα που τους απασχολούν όπως η μετανάστευση, η ανεργία, η οικονομική κρίση κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελούσε μέρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζουν οι καθηγήτριες Ρούλα Κεχρή και Μαρία Ματθαίου με μαθητικές ομάδες των Α’ και Β’ τάξεων του σχολείου, με υλικό και δραστηριότητες από την έκδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης».

Πλέον του εκπαιδευτικού χαρακτήρα, υπήρχε και η πολιτιστική διάσταση του προγράμματος αφού οι μαθητές επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα των Βρυξελλών (Ατόμιουμ, Μουσείο Μουσικών Οργάνων, Μουσείο Καρτούν κλπ) αλλά και τις πόλεις Γάνδη και Μπρυζ που υπήρξαν σημαντικά εμπορικά κέντρα κατά το Μεσαίωνα και σήμερα διατηρούν αναλλοίωτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

Η επίσκεψη εκπλήρωσε τον επιμορφωτικό σκοπό της χάρη στην εξαίρετη συμπεριφορά των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας και στην αποτελεσματική συνεργασία των συνοδών εκπαιδευτικών – Β. Καπέλης, Ρ. Κεχρή, Μ. Ματθαίου, Π. Συλλαϊδοπούλου- και του Διευθυντή Γ. Έλληνα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη των χορηγών και ειδικότερα της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδας, Ιστιαίας & Β. Σποράδων, του ΚΤΕΛ Ευβοίας, της ΑΓΕΤ-Lafarge, της κονσερβοποιίας ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, της κεραμοποιίας ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ.


 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας