Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις της, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έγκαιρα και συστηματικά, ξεκινά, στην Δημοτική Ενότητα Δυστίων και το Πράσινο, την καταπολέμηση των κουνουπιών, που κάνουν βασανιστική την ζωή των κατοίκων κάθε καλοκαίρι.
Αφού ενημερώθηκαν τα τοπικά συμβούλια, οργανωμένα συνεργεία, καθοδηγούμενα από γεωπόνους του Δήμου και με την συνδρομή μηχανημάτων, προβαίνουν στη εκκαθάριση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών.
Επισημαίνεται ότι και τα μέλη των συνεργείων είναι δημοτικοί υπάλληλοι και τα μηχανήματα ανήκουν στο Δήμο. Έτσι, αφενός ο Δήμος αποκτά τεχνογνωσία στη καταπολέμηση του φαινομένου, αφετέρου επιτυγχάνεται οικονομία στην εκτέλεση της εργασίας.
Συστηματικά, σε μέρη που είχαν υποδειχτεί από τις μελέτες που προηγήθηκαν, τοποθετήθηκαν παγίδες, για να καταγραφεί ο αριθμός και το είδος των κουνουπιών.
Μεθοδικά, με την βοήθεια μηχανημάτων (τσάπες, αντλίες κλπ) καθαρίζονται εξονυχιστικά όλες οι εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών (ορύγματα, βάρκες, σαρκοφάγοι, σουβάλες κλπ).
O ψεκασμός ξεκινά με επίγεια μέσα όλων των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών και, ανάλογα με την αξιολόγηση του αποτελέσματος, θα προγραμματιστεί η επανάληψη του.
Είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι η καλή και μεθοδική οργάνωση στη καταπολέμηση των κουνουπιών, θα έχει καλά αποτελέσματα και οι κάτοικοι θα περάσουν ένα καλλίτερο καλοκαίρι.Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος στην 135 πτέρυγα Μάχης της Σκύρου

18/02/2018
Επί την ευκαιρία της οικογενειακής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Σκύρο και με τεταμένες τις σχέσεις Ελλάδας Τουρκί...
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας