Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη Λαμία στις 28 Μαρτίου έγινε η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς Ελλάδος με 18 θέματα σε ημερήσια διάταξη. Το eviaportal.gr δημοσίευσε τις προήγουμενες ημέρες τις απόψεις της αντιπολίτευσης επί των θεμάτων και την κριτική των παρατάξεων στην Περιφερειακή Αρχή. Διαβάστε πως βλέπει τις εργασίες της συνεδρίασης... το μάτι του Περιφερειάρχη, Κλέαρχου Περγαντά.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Συζητήθηκαν και ψηφιστήκαν όλα κατά πλειοψηφία. Από τα θέματα που εξεταστήκαν και ολοκληρώθηκαν το κεντρικό ήταν ο προϋπολογισμός του 2011
Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς τόνισε ότι προϋπολογισμός αυτός είναι καθαρά προσωρινός και λειτουργικός, καθρέφτης των προϋπολογισμών των 5 νομών της περιφέρειας, γίνεται με βάση τα στοιχεία του 2010 και δεν περιέχει τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα των νομών. καθώς το σημαντικότερο μέρος των έργων που είναι το ΕΣΠΑ, θα αποδοθούν στην Περιφέρεια την 1η Ιουλίου του 2011. Στο διάστημα από τώρα μέχρι τότε πρέπει να γίνουν οι τεχνικές μελέτες των έργων και η δημοπράτηση αυτών ώστε να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση άμεσα.

Επίσης ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι εκτός των προβλημάτων, που λογικά υπάρχουν σε κάθε αρχή ενός μεγάλου έργου όπως ο Καλλικράτης, αντιμετωπίζουμε και ένα παλαιό άλυτο πρόβλημα, το θέμα της γραφειοκρατίας, η οποία είναι τόσο ισχυρή που είναι σε θέση να καθυστερήσει τα αναπτυξιακά έργα για σημαντικό χρόνο που όμως δεν διαθέτουμε και δεν θέλουμε να διαθέσουμε . Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσουμε άμεσα και μια για πάντα.
Όσον αφορά την τελευταία κακοκαιρία (χιονόπτωση) στην Στερεά Ελλάδα ο τομέας της αρμοδιότητας της περιφέρειας (επαρχιακό οδικό δίκτυο) λειτούργησε άψογα. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε το Εθνικό Οδικό Δίκτυο είναι εκτός αρμοδιότητας και αυτόκλητες παρεμβολές προκαλούν μάλλον χάος παρά λύσεις. Όταν και αν μας ζητηθεί βοήθεια θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα.
Εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων και με εισήγηση του Περιφερειάρχη αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα κοινωνικά και όχι τα οικονομικά κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι οποιεσδήποτε αλλαγές αν χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας