Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
3μηνη παραχώρηση του χώρου στο Πάρκο Λαού στην εταιρεία "ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ" για αποθήκευση των υλικών της, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας. Για το διάστημα που "εγκαταστάθηκε" στο χώρο η εταιρεία χωρίς άδεια, της υπεβλήθη πρόστιμο. Αν θα πληρώσει αντίτιμο και πόσο στο Δήμο Χαλκίδας πάντως, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί απο την Οικονομική Επιτροπή.
Το Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα
Το Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα

Καλά τα έργα, αλλά έχει κάνει άνω κάτω την πόλη…

Σύμφωνα με σχόλιο που λάβαμε, το οποίο αναρτάται κάτω απο το κείμενο του ρεπορτάζ, το θέμα της "ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ" έχει ως εξής: "Η "ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ" ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΩΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝιΣΤΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ".

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι το ρεπορτάζ του eviaportal.gr έγινε κατόπιν επικοινωνίας με την αντιδήμαρχο, Έλενα Βάκα, η οποία και μας έδωσε τις πληροφορίες που παραθέσαμε σχετικά με τη δραστηριοποίηση της εν λόγω εταιρείας - και παρουσιάζοντάς την ως μια εκ των αναδόχων του έργου του αγωγού φυσικού αερίου και του θέματος της παραχώρησης του χώρου.

Παρ' όλα αυτά, λοιπόν, και ανεξάρτητα του έργου που έχει αναλάβει τελικά η εταιρεία, για μας παραμένει ζητούμενο το γεγονός, ότι ένας εκ των λίγων κοινόχρηστων χώρων της Χαλκίδας που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο παραχωρείται για αποθηκευτικό χώρο.

Κατόπιν λοιπόν, της επισήμανσης που έγινε σχετικά με το θέμα, ας παραμείνουμε στο ιστορικό της παραχώρησης του χώρου απο το Δ.Σ. Χαλκίδας στην "ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ".:Πλέον με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας – μειοψηφούντος του κ.Τσιτίνη – παραχωρήθηκε η έκταση, που βλέπετε και στη φωτογραφία, στην εταιρεία «ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ», προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει ως αποθηκευτικό χώρο για τα υλικά της. Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει το έργο υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Να σημειωθεί, πως η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ» με έγγραφη αίτησή της είχε ζητήσει άδεια παραχώρησης του χώρου από το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία είχε έρθει στην προηγούμενη συνεδρίασή του, αλλά δεν είχε συζητηθεί, αφού είχε πάρει αναβολή το θέμα. Σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε η κ.Έλενα Βάκα, "Ο λόγος ήταν για να προηγηθεί η αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν προκαλέσει οι εργασίες κατασκευής του αγωγού" (!). Παρά το γεγονός, ότι αποκατάσταση δεν έγινε και αυτό επισημάνθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του eviaportal.gr, που είχε αναρτηθεί αμέσως μετά την επίμαχη και... επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας – τελικά δόθηκε άδεια παραχώρησης στην εταιρεία, για 3 μήνες. Σ’ ότι αφορά το αντίτιμο που ενδεχομένως θα πληρώσει η «ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ» στο Δήμο Χαλκίδας, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή που είναι και η αρμόδια. Πάντως, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, Έλενα Βάκα, για το χρονικό διάστημα μεταξύ 1ης και 22 Μαρτίου, που η εταιρεία «εγκαταστάθηκε» στο χώρο του Πάρκου του Λαού, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, υπεβλήθη πρόστιμο, 100 ευρώ ημερησίως, ενώ προηγήθηκε αυτοψία από τη Δημοτική Αστυνομία…

Η μόνη επισήμανση που εμείς κάνουμε, είναι πως για την ανάπλαση του χώρου του Πάρκου του Λαού και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων εκεί, ξοδεύτηκαν κάποια χρήματα και είναι κρίμα να μην αξιοποιείται πολιτιστικά, τουριστικά ή και αθλητικά ο χώρος, που έτσι κι αλλιώς η Χαλκίδα δε διαθέτει και πολλούς και αφήνεται στην απαξίωσή του με τέτοιες παραχωρήσεις….
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....
Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

21/2/2019
Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΒΑΣΙΛΗΣ (31/3/2011 12:06:33 μμ)
1.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. 2.Η ΗΛΕΚΡΟΜΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ. 3.Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΕΝΑΤΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΩΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕ Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΕΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ......
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας