Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ανοιχτή επιστολή των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον κ.Περιφερειάρχη Στερεας Ελλάδας σχετικά με το Πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι", ζητώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων σε αυτό και αναβάθμισή του.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, που σχετίζονται με το μέλλον του προγράμματος και το δικαίωμα τους στην δουλειά, δεν θεωρούμε επαρκή μια έκφραση τυπικής συμπαράστασης σαν αυτή που εκφράσατε στα κανάλια της τηλεόρασης.
Θεωρούμε πως είναι καθήκον και υποχρέωση του Περιφερειακού Συμβουλίου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, μεθοδεύοντας πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο:
1. Την καταγραφή, με κρατική ευθύνη και συμβολή των δήμων αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, των ηλικιωμένων και των ΑμΕΑ που έχουν ανάγκη κατ’ οίκον βοήθειας. Με ταυτόχρονη αποτύπωση των αναγκών τους.
2. Κρατική χρηματοδότηση για την συνέχιση του κοινωνικού έργου που προσφέρει το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Μονιμοποίηση στο δήμο των εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρόσληψη και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων, που χρειάζονται. Αναβάθμιση και συμπλήρωση των αναγκαίων υποδομών.
3. Δημουργία αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ΄οίκον νοσηλείας σε Κέντρα Υγείας, με κρατική χρηματοδότηση. Ένταξη και μονιμοποίηση των υγειονομικών του βοήθεια στο σπίτι εκεί, σύμφωνα με όσα δικαιούται κάθε εργαζόμενος.
4. Οι δύο υπηρεσίες να συνεργάζονται και να συντονίζουν την δράση τους με ευθύνη των Κέντρων Υγείας και φυσικά με την συμβολή και των Δήμων.
Επιμένουμε ταυτόχρονα να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, δράση ΜΚΟ και δήθεν φιλανθρωπιών σε αυτό τον τομέα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πέρα από την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρεί σκόπιμη και απόλυτα αναγκαία την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού.
Η περικοπή κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων δεν πρέπει να αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο πρόγγραμμα βοήθεια στο σπίτι.
Πρέπει να ενδιαφέρει ολόκληρο τον λαό.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας