Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Αποτελέσματα χρήσης 2010 του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής.
Αντανακλούν την περαιτέρω κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις ύψους 401,41 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2010, μειωμένες κατά 24,3% σε σύγκριση με την χρήση του 2009. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε 350,80 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 25.2% σε σύγκριση με τη χρήση του 2009. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου για το 2010 ήταν 14,32 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 84,4% σε σύγκριση με το 2009 ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρείας ήταν 22,56 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 75,8% σε σύγκριση με τη χρήση του 2009. Ο Όμιλος παρουσίασε το 2010 ζημιές μετά από φόρους 45,86 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 15,36 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά την χρήση του 2009. Η Εταιρεία παρουσίασε το 2010 ζημιές μετά από φόρους 26,43 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 32,20 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά την χρήση του 2009.

Η πορεία των πωλήσεων το 2010 επηρεάστηκε από τη περαιτέρω κάμψη της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στην εσωτερική αγορά, ως αποτέλεσμα της υφιστάμενης πλεονάζουσας προσφοράς κατοικιών, της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος για αγορά κατοικίας και της επιβράδυνσης του ρυθμού επέκτασης της στεγαστικής πίστης, καθώς και της επιβράδυνσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια έργα υποδομής. Επίσης, η μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού επέδρασε στην κάμψη του κύκλου εργασιών το 2010.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Excellence 2010 του Ομίλου Lafarge, η Εταιρεία προχώρησε με συντονισμένες προσπάθειες και μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών και εφοδιαστικών λειτουργιών. Η βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και η σημαντική μείωση του σταθερού κόστους αποτελούν παραδείγματα ενεργειών, που εντάσσονται στο Excellence 2010 και αντιστάθμισαν εν μέρει τις συνέπειες της αύξησης των τιμών των καυσίμων και της ενέργειας, καθώς και της πτώσης της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς.

Το 2010, τα έργα βελτίωσης της λειτουργίας και οι επενδύσεις επικεντρώθηκαν στις στρατηγικές προτεραιότητες προώθησης της εργασιακής Υγείας και Ασφάλειας, αναβάθμισης της περιβαλλοντικής απόδοσης, αύξησης της παραγωγικότητας και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους πελάτες.
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας