Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Απεργούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων Νηρέα, ζητώντας την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους που απολύθηκε 23 Φεβρουαρίου. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εύβοιας αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Απεργούμε σήμερα στις επιχειρήσεις του Νηρέα σε όλη την Ελλάδα με απόφαση της ταξικής Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών για την επαναπρόσληψη του συνάδελφου Μπενέκου που απολύθηκε την επομένη της απεργίας στις 23 Φλεβάρη. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που ασκούν το δικαίωμά τους στην απεργία πρέπει να πέσει στο κενό.
Η σημερινή κινητοποίηση δείχνει το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίσει η εργατική τάξη. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Αν δεν κινητοποιηθούμε η απόλυση του επόμενου συναδέλφου είναι πολύ κοντά. Επιπλέον αποτελεί αναμέτρηση με την εργοδοσία και η θετική της εξέλιξη θα είναι εφόδιο στη διαδικασία της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων που διεκδικεί η Ομοσπονδία με αναδρομική ισχύ από το 2010.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το κεφάλαιο, τα μονοπώλια όπως ο Νηρέας γιγάντωναν τα κέρδη τους όλα τα προηγούμενα χρόνια κλέβοντας το μόχθο των εργαζομένων. Σήμερα σε συνθήκες κρίσης μεθοδεύουν την ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, ώστε όχι απλά να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, αλλά να την γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο.
Η ίδια η κρίση είναι προϊόν της εκμετάλλευσης των εργαζομένων που πλέον αδυνατούν να αγοράσουν αυτά το οποία παράγουν. Είναι κρίση υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων που δεν μπορούν να επενδυθούν ώστε να βγάλουν ακόμα περισσότερα κέρδη.
Το πολιτικό προσωπικό ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ υπερασπίζεται το κεφάλαιο και τα μονοπώλια με νόμους ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Με κάθε τρόπο κόβουν από τα όποια χρήματα κατευθύνονταν προς τους εργαζόμενους, για να τα δώσουν επιδοτήσεις, δάνεια χωρίς επιστροφή στα μονοπώλια. Η ίδια η επιμήκυνση του χρέους αυτό διασφαλίζει. Μικρότερες δόσεις προς το χρέος, περισσότερα χρήματα προς την πλουτοκρατία.
Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΓΣΕΕ συμφωνεί με αυτήν την κατεύθυνση. Εκτιμάει ότι είναι σε σωστό προσανατολισμό μέτρα όπως τα τελευταία που προκύπτουν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 του Μάρτη και αφαιρούν κοινωνικές κατακτήσεις ετών. Συμφωνούσε και συμφωνεί με την ανταγωνιστικότητα, με τις θυσίες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με τον κοινωνικό διάλογο του τι θα χάσουμε.
Η διέξοδος για τους εργαζόμενους βρίσκεται μακριά από την ανάπτυξη του καπιταλισμού. Βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων στη δουλειά, στην υγεία, στην παιδεία, στη στέγαση κ.τ.λ..
Για να υλοποιηθεί αυτή η διέξοδος απαιτείται σήμερα, άμεσα, δυνάμωμα της δράσης των ταξικών σωματείων που εντάσσονται στο ΠΑΜΕ. Απαιτούνται εγγραφές, συνελεύσεις, συσπείρωση για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, για να επιτύχουμε την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που είναι σε εξέλιξη.
Μέσα από αυτό το δρόμο είναι ανάγκη να ενταχθούν περισσότεροι εργαζόμενοι στα σωματεία ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό επίπεδο που αυτή τη στιγμή πλειοψηφούν οι συμβιβασμένες, εργοδοτικές δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης. Να γίνει ηγετική δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Απαιτείται αυτός ο αγώνας των εργαζομένων να συσπειρωθεί με τον αγώνα των μικρών αγροτών που ξεκληρίζονται, των μικρών επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων που επίσης ξεκληρίζονται. Χρειάζεται μέτωπο απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια με τα κόμματά τους και τους συνδικαλιστές τους. Μέσα από αυτό το μέτωπο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ θα γίνει δυνατή η αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας, με στόχο την εξουσία των εργαζομένων που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους καθώς και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ
Δημοφιλή σήμερα

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

Εντυπωσιακό θέαμα πρόσφεραν τα ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 στην Λίμνη Ευβοίας

16/8/2018
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΕΛΥΜΝΙΑ 2018, το βράδυ της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018, η Λίμνη της Εύβοιας κατακλύστηκε...
ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΕΛΥΜΝΙΑ 2018 - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

16/8/2018
Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας διοργανώνει για ακόμη χρονιά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ΕΛΥΜΝΙΑ 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας