Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 30 - 3- 2011 στις 6.30μμ έγινε η πρώτη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, εν όψει της επικείμενης κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Έλαβαν μέρος πάνω από 35 μέλη της Επιτροπής, που απαρτίζεται από εκπροσώπους Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Συλλόγων, Κοινωνικών Φορέων και πολιτών. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, κ. Δημήτρης Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ποθητάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Στουπή Ελένη και Ντόβολης Βασίλης, πολλοί Τοπικοί Σύμβουλοι, και πολίτες.

Η συνεδρίαση άνοιξε με εκτενή ενημέρωση και άτυπο απολογισμό δράσης εκ μέρους του Δημάρχου για όλα τα ευρύτερα και σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν το νέο Ενιαίο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, με έμφαση στα Οικονομικά και την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, που θα ενταχθεί στον Προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια με βάση την εισήγηση και ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου έγινε συζήτηση στην οποία όλα τα μέλη της Επιτροπής ανεξαιρέτως είχαν την ευκαιρία και τον πλήρη χρόνο να εκθέσουν τις απόψεις τους, να υποβάλουν ερωτήσεις και να υποβάλουν δικά τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχής στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και έγιναν αρκετές προτάσεις σε διάφορα ζητήματα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο ζήτημα της ίδρυσης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νότια Εύβοιας, και οι σύνεδροι επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμαρχος να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στο κλείσιμο της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ως θεσμός θα υποστηριχθεί από την Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο, γιατί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στα θέματα που αφορούν τον Δήμο είναι ουσιαστική για την ζωή και την πρόοδο των πολιτών. Υπογράμμισε ότι η ενημέρωση και συμμετοχή του πολίτη είναι το κλειδί για την κοινωνική συνοχή και συναίνεση στα δύσκολα ζητήματα. Υπενθύμισε ότι αυτή υπήρξε η πολιτική του στις προηγούμενες θητείες του και ότι αυτή θα είναι και τώρα.

Τέλος ανακοίνωσε στο σώμα ότι ο κύκλος των επισκέψεων του σε κάθε Δημοτική Κοινότητα και η ανοικτή συζήτηση και διαβούλευση επί όλων των ειδικών και γενικών θεμάτων που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, θα αρχίσει μετά το Πάσχα.

Η εργασία της Επιτροπής έληξε με την παμψηφεί, (πλην ενός), υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας