Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 30 - 3- 2011 στις 6.30μμ έγινε η πρώτη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, εν όψει της επικείμενης κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Έλαβαν μέρος πάνω από 35 μέλη της Επιτροπής, που απαρτίζεται από εκπροσώπους Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Συλλόγων, Κοινωνικών Φορέων και πολιτών. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, κ. Δημήτρης Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ποθητάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Στουπή Ελένη και Ντόβολης Βασίλης, πολλοί Τοπικοί Σύμβουλοι, και πολίτες.

Η συνεδρίαση άνοιξε με εκτενή ενημέρωση και άτυπο απολογισμό δράσης εκ μέρους του Δημάρχου για όλα τα ευρύτερα και σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν το νέο Ενιαίο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, με έμφαση στα Οικονομικά και την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, που θα ενταχθεί στον Προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια με βάση την εισήγηση και ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου έγινε συζήτηση στην οποία όλα τα μέλη της Επιτροπής ανεξαιρέτως είχαν την ευκαιρία και τον πλήρη χρόνο να εκθέσουν τις απόψεις τους, να υποβάλουν ερωτήσεις και να υποβάλουν δικά τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχής στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και έγιναν αρκετές προτάσεις σε διάφορα ζητήματα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο ζήτημα της ίδρυσης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νότια Εύβοιας, και οι σύνεδροι επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμαρχος να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στο κλείσιμο της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ως θεσμός θα υποστηριχθεί από την Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο, γιατί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στα θέματα που αφορούν τον Δήμο είναι ουσιαστική για την ζωή και την πρόοδο των πολιτών. Υπογράμμισε ότι η ενημέρωση και συμμετοχή του πολίτη είναι το κλειδί για την κοινωνική συνοχή και συναίνεση στα δύσκολα ζητήματα. Υπενθύμισε ότι αυτή υπήρξε η πολιτική του στις προηγούμενες θητείες του και ότι αυτή θα είναι και τώρα.

Τέλος ανακοίνωσε στο σώμα ότι ο κύκλος των επισκέψεων του σε κάθε Δημοτική Κοινότητα και η ανοικτή συζήτηση και διαβούλευση επί όλων των ειδικών και γενικών θεμάτων που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, θα αρχίσει μετά το Πάσχα.

Η εργασία της Επιτροπής έληξε με την παμψηφεί, (πλην ενός), υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

17/02/2018
Την Τετάρτη 21Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:30 θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτι...
Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Βαθύ Αυλίδας

17/02/2018
Μία σημαντική συμφωνία για τη στήριξη των δομών κοινωνικής πρόνοιας της Στερεάς Ελλάδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας