Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Την Τετάρτη 30 - 3- 2011 στις 6.30μμ έγινε η πρώτη τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, εν όψει της επικείμενης κατάρτισης και ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου.

Έλαβαν μέρος πάνω από 35 μέλη της Επιτροπής, που απαρτίζεται από εκπροσώπους Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Συλλόγων, Κοινωνικών Φορέων και πολιτών. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, κ. Δημήτρης Θωμάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ποθητάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Στουπή Ελένη και Ντόβολης Βασίλης, πολλοί Τοπικοί Σύμβουλοι, και πολίτες.

Η συνεδρίαση άνοιξε με εκτενή ενημέρωση και άτυπο απολογισμό δράσης εκ μέρους του Δημάρχου για όλα τα ευρύτερα και σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν το νέο Ενιαίο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, με έμφαση στα Οικονομικά και την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, που θα ενταχθεί στον Προϋπολογισμό.

Στη συνέχεια με βάση την εισήγηση και ενημέρωση εκ μέρους του Δημάρχου έγινε συζήτηση στην οποία όλα τα μέλη της Επιτροπής ανεξαιρέτως είχαν την ευκαιρία και τον πλήρη χρόνο να εκθέσουν τις απόψεις τους, να υποβάλουν ερωτήσεις και να υποβάλουν δικά τους θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας και συμμετοχής στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και έγιναν αρκετές προτάσεις σε διάφορα ζητήματα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο ζήτημα της ίδρυσης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Νότια Εύβοιας, και οι σύνεδροι επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δήμαρχος να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στο κλείσιμο της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ως θεσμός θα υποστηριχθεί από την Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο, γιατί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή στα θέματα που αφορούν τον Δήμο είναι ουσιαστική για την ζωή και την πρόοδο των πολιτών. Υπογράμμισε ότι η ενημέρωση και συμμετοχή του πολίτη είναι το κλειδί για την κοινωνική συνοχή και συναίνεση στα δύσκολα ζητήματα. Υπενθύμισε ότι αυτή υπήρξε η πολιτική του στις προηγούμενες θητείες του και ότι αυτή θα είναι και τώρα.

Τέλος ανακοίνωσε στο σώμα ότι ο κύκλος των επισκέψεων του σε κάθε Δημοτική Κοινότητα και η ανοικτή συζήτηση και διαβούλευση επί όλων των ειδικών και γενικών θεμάτων που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, θα αρχίσει μετά το Πάσχα.

Η εργασία της Επιτροπής έληξε με την παμψηφεί, (πλην ενός), υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας