Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΛΑΟΣ, Ουρανίας Παπανδρέου προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία τονίζει τις άθλιες συνθήκες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, στο Νομό Ευβοίας.

Υπό τραγικές συνθήκες γίνονται τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στην Κάρυστο, ένα σχολείο που εδώ και 20 χρόνια δεν έχει δικό του κτίριο και αυτό στο οποίο στεγάζεται δεν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας. Δεν διαθέτει καν προαύλιο χώρο, καθώς σαν προαύλιο θεωρείται ο δρόμος, κάτι που καθιστά τις συνθήκες τριτοκοσμικές και επικίνδυνες, ενώ οι αίθουσες είναι μικρές και μόνο για αίθουσες διδασκαλίας δεν κάνουν. Εδώ και 23 χρόνια δεν κρίθηκε καν ως επιλέξιμο ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο ενώ άλλα σχολεία κατασκευάστηκαν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Καρύστου, που στέλνουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο, να αισθάνονται ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας.
Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;
2. Για ποιο λόγο δεν προχωράτε άμεσα στην κατασκευή κτηρίου για να στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, αλλά με τη στάση της η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια κάνει τα πάντα για να απαξιώσει την ιστορία μας και την παιδεία μας;

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας