Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Παρά τις αντιδράσεις και τις επιστολές της Επιτροπής Χαλκιδέων κατά της προτεινόμενης παράκαμψης της Χαλκίδας, τόσο προς το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων όσο και προς τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκιδέων ουδείς απάντησε" επισημαίνει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου σε σχετική ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

 Ιδιαίτερα δε η Δημοτική Αρχή δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να πληροφορηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους για τους λόγους της εναντίωσης αλλά και τη πρότασή τους για άλλη χάραξη , ούτε και να ασχοληθεί με το θέμα σαν να μην αφορά τη κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Φαίνεται ότι η διαβούλευση για το Δήμο Χαλκιδέων αποτελεί ένα ιδεολόγημα χωρίς περιεχόμενο.
 Αυτό όμως που είναι άκρως ανησυχητικό είναι ότι για να υπηρετηθεί η συγκεκριμένη παράκαμψη σχεδιάζονται και μάλιστα εν κρυπτώ πολεοδομικές παρεμβάσεις , που ανατρέπουν ή κωλυσιεργούν την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων.
 Είναι γνωστή η καθυστέρηση, με ευθύνη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στη προώθηση της τροποποίησης του πολεοδομικού σχεδίου πόλης στη περιοχή της Χαραυγής. Παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος μια πρόσφατη(02/02/2011) επιστολή της Διεύθυνσης Μελετών του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων προς το Δήμο Χαλκιδέων βάζει καινούργια δεδομένα για αντιμετώπιση.
 Στην επιστολή τονίζεται ότι είναι κατεπείγουσα ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η τροποποίηση των ρυμοτομικών γραμμών εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στη περιοχή ΑΚ Χαραυγής της παράκαμψης Χαλκίδας και μάλιστα μέχρι τις 9/6/2011.
 Πολλά τα ερωτήματα για τη στάση της Δημοτικής αρχής:
-έχει ενημερώσει τους κατοίκους για τη νέα πρόταση για τροποποίηση;
-θα συναινέσει σε μια τροποποίηση που σηματοδοτεί και αποδοχή της καταστροφικής παράκαμψης;
- θα αναλάβει ο Δήμαρχος έγκαιρα τις ευθύνες του απέναντι στους κατοίκους ή θα αφήσει το πρόβλημα να σέρνεται και τον ίδιο να προσφέρει υποσχέσεις για συμπαράσταση;
 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας