Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Παρά τις αντιδράσεις και τις επιστολές της Επιτροπής Χαλκιδέων κατά της προτεινόμενης παράκαμψης της Χαλκίδας, τόσο προς το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων όσο και προς τη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Χαλκιδέων ουδείς απάντησε" επισημαίνει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΝ Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου σε σχετική ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

 Ιδιαίτερα δε η Δημοτική Αρχή δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να πληροφορηθεί από τους ίδιους τους κατοίκους για τους λόγους της εναντίωσης αλλά και τη πρότασή τους για άλλη χάραξη , ούτε και να ασχοληθεί με το θέμα σαν να μην αφορά τη κοινωνία της ευρύτερης περιοχής. Φαίνεται ότι η διαβούλευση για το Δήμο Χαλκιδέων αποτελεί ένα ιδεολόγημα χωρίς περιεχόμενο.
 Αυτό όμως που είναι άκρως ανησυχητικό είναι ότι για να υπηρετηθεί η συγκεκριμένη παράκαμψη σχεδιάζονται και μάλιστα εν κρυπτώ πολεοδομικές παρεμβάσεις , που ανατρέπουν ή κωλυσιεργούν την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων.
 Είναι γνωστή η καθυστέρηση, με ευθύνη της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στη προώθηση της τροποποίησης του πολεοδομικού σχεδίου πόλης στη περιοχή της Χαραυγής. Παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής για άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος μια πρόσφατη(02/02/2011) επιστολή της Διεύθυνσης Μελετών του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων προς το Δήμο Χαλκιδέων βάζει καινούργια δεδομένα για αντιμετώπιση.
 Στην επιστολή τονίζεται ότι είναι κατεπείγουσα ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η τροποποίηση των ρυμοτομικών γραμμών εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στη περιοχή ΑΚ Χαραυγής της παράκαμψης Χαλκίδας και μάλιστα μέχρι τις 9/6/2011.
 Πολλά τα ερωτήματα για τη στάση της Δημοτικής αρχής:
-έχει ενημερώσει τους κατοίκους για τη νέα πρόταση για τροποποίηση;
-θα συναινέσει σε μια τροποποίηση που σηματοδοτεί και αποδοχή της καταστροφικής παράκαμψης;
- θα αναλάβει ο Δήμαρχος έγκαιρα τις ευθύνες του απέναντι στους κατοίκους ή θα αφήσει το πρόβλημα να σέρνεται και τον ίδιο να προσφέρει υποσχέσεις για συμπαράσταση;
 
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας