Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Ιωάννης Ντούρμας, κάτοικος στη Δημοτική Κοινότητα Γυμνού του Δήμου Ερέτριας καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή του προς τον Δήμαρχο, κ.Βελέντζα και το Δημοτικό Συμβούλιο, για άσκοπη "κατακρεούργηση" δέντρων, τα οποία λίγες μέρες πριν, είχε ο ίδιος διευθετήσει για το απαραίτητο κλάδεμά τους, για λόγους ασφαλείας και της αισθητικής εικόνας. Εν τω μεταξύ η αρμόδια υπηρεσία εγκατέλειψε τα κλαδιά στο δρόμο, δημιουργώντας πρόβλημα στη διέλευση πεζών, όπως επισημαίνει στην καταγγελία του.
κλαδιά πεταμένα στο δρόμο
κλαδιά πεταμένα στο δρόμο

Η επιστολή του Ι.Ντούρμα έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Μπράβο στη Δημοτική Αρχή και στους ’’νοικοκυραίους’’ που ξεκίνησαν να συμμετέχουν πολύ νωρίς και με μεγάλο ενθουσιασμό στον Πασχαλιάτικο στολισμό του χωριού μας»
 Γνωστοποίηση προς:
1. τον κ. Δήμαρχο Ερέτριας, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου & δημοτικούς συμβούλους.
2. Πρόεδρο δημοτικής κοινότητας Γυμνού και συμβούλους.

  Κύριοι,
Ειλικρινά εκφράζω τη λύπη μου, την αγανάκτησή μου και το θυμό μου αφενός μεν για αυτό το οποίο έγινε και αφετέρου, επειδή αναγκάζομαι να σας το αναφέρω με αυτό τον τρόπο.
Στο κέντρο της Δημοτικής κοινότητας Γυμνού του Δήμου Ερέτριας, διατηρώ ιδιόκτητο 2όροφο οίκημα, επί της οδού ιερέως Αθαν. Κοντογιάννη.
Προ 15νθημέρου περίπου, με έξοδά μου και με τη βοήθεια ειδικού γεωτεχνικού, προέβηκα στο απαραίτητο κλάδεμα των δύο δέντρων (κέδρων λέιλαντ), που βρίσκονται έμπροσθεν του κτιρίου μου, για αποκατάσταση ζημιών της κόμης, αραίωσης και μείωσης του βάρους για λόγους ασφαλείας, κλαδεύοντας ταυτόχρονα όλα τα ξερά κλαδιά, σύμφωνα με τις υποδείξεις του. Για το θέμα αυτό είχα ενημερώσει προφορικά και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γυμνού κ. Δαφνή Νικόλαο. Τα δέντρα αυτά ύψους 7 μέτρων περίπου και ηλικίας 17 ετών είχα φυτέψει προσωπικά ο ίδιος και μέχρι σήμερα ουδέν πρόβλημα είχε προκύψει από τη θέση τους, την ανάπτυξή τους και αποτελούσαν πνεύμονα πρασίνου μέσα στο χωριό. Αυτό έπραξα, λόγω της αγάπης και της ευαισθησίας που έχω, για τα δέντρα και το περιβάλλον.
 Το απόγευμα της 31-3-2011, κατά την επίσκεψή μου, παρατήρησα σωρούς από πολλά ζωντανά κλαδιά πεταμένα στο δρόμο μπροστά στην είσοδο του κτιρίου μου, τα οποία είχαν κοπεί από τα δύο παραπάνω δέντρα, δημιουργώντας μια εικόνα άσχημη, ακαλαίσθητη και επικίνδυνη στο κέντρο του χωριού σε δημόσιο χώρο.
 Διαπίστωσα ότι τα δύο δέντρα, που ήδη είχα κλαδέψει, χωρίς να δημιουργούσαν κανένα απολύτως πρόβλημα, ξανακλαδεύτηκαν ισοπεδωτικά.

Στην πραγματικότητα αυτό που έγινε ήταν μια κατακρεούργηση ολόκληρων ζωντανών κύριων κλάδων, απαράδεκτα αισθητικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά, που αντιστοιχεί στην εξόντωσή τους. Ενημερώθηκα έκπληκτος, ότι αυτό έγινε από συνεργείο υπηρεσίας του Δήμου Ερέτριας.
 Απορώ και διερωτώμαι, πως έγινε αυτό το άσκοπο κλάδεμα, που ’’σκότωσε’’ τα δέντρα χωρίς να εμποδίζουν, αναιτιολόγητα και επιλεκτικά, από μια υπηρεσία «πρασίνου», που «φαίνεται» ότι πράττει αντίθετα με το σκοπό ύπαρξής της, συντελώντας στην καταστροφή του Αστικού πρασίνου, την στιγμή που λειτουργεί για να το προστατέψει.
Όταν μια υπηρεσία, χωρίς τις υποδείξεις των ειδικών γεωτεχνικών, προβαίνει αυθαίρετα στο καταστρεπτικό κλάδεμα των δέντρων μέσα στο χωριό, χωρίς να εμποδίζουν, τότε μιλάμε κυριολεκτικά για «Υπηρεσία καταστροφής του πρασίνου».
Όταν ένα κλιμάκιο κλαδέματος δεν συνοδεύεται ταυτόχρονα και από όχημα για την αποκομιδή, φροντίζοντας για την καθαριότητα, αλλά εγκαταλείπει τα κλαδιά «σκουπίδια» στο οδόστρωμα, ως πηγή κινδύνου και μάλιστα μπροστά σε είσοδο καταστήματος που εμποδίζεται η διέλευση των πεζών - πελατών, μέχρι την επόμενη μέρα, τότε μιλάμε για «πλήρη ανευθυνότητα, που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού».
Όταν σήμερα που σ΄όλο τον κόσμο επικαλούνται την ανάγκη προστασίας του πρασίνου, σαν κύριο στοιχείο του περιβάλλοντος, η δημοτική αρχή που εκλέγεται με εντολή από τους πολίτες, για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των, προβαίνει στη καταστροφή του πρασίνου και της πηγής ζωής που δίνουν τα δέντρα μέσα στη πόλη, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τα κλαδιά (σκουπίδια), στο οδόστρωμα, με κίνδυνο στη διέλευση πεζών & οχημάτων, τότε η ενέργεια αυτή, κατά την άποψή μου, είναι απαράδεκτη και αποτελεί εγκληματική πράξη επί «πληρωμή».
Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλώ να λάβετε σχετική απόφαση και να με ενημερώσετε εγγράφως, τι σκοπεύετε να πράξετε με τα δύο αυτά δέντρα; εμποδίζουν και σκοπεύετε να τα καρατομήσετε και να τα εξαφανίσετε, θα τα καταγράψετε στο μητρώο των δένδρων του Δήμου σας, ή θα αποφασίσετε διαφορετικά.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση αναμένω την απάντησή σας. Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία, επισημαίνοντας ότι για όσα παραπάνω αναφέρω, υπάρχουν μαρτυρίες & καταγραφή φωτ/κού υλικού.
Ο Αιτών - καταγγέλλων 
 
Ιωάννης Ντούρμας 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας