Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Εκδηλώσεις παρουσίασης Planetbook σε μαθητές των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Κύμης-Αλιβερίου

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων), πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις για το περιβαλλοντικό παιχνίδι Planetbook, που δημιούργησε με τη στήριξη της Vodafone, στους μαθητές των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Κύμης-Αλιβερίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Ωρεών και στο Γυμνάσιο Κύμης αντίστοιχα. Η συμμετοχή των παιδιών υπήρξε μεγάλη και ενθουσιώδης και στις δύο περιοχές, ενώ είχαν την ευκαιρία να παίξουν το Planetbook τόσο στην επιτραπέζια όσο και την επιδαπέδια μορφή του. Στο τέλος των εκδηλώσεων, το Planetbook διανεμήθηκε δωρεάν στις ομάδες που συμμετείχαν.
 
Το Planetbook, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά, αλλά και σε μεγάλους, έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση, ενώ η φιλοσοφία του παιχνιδιού αφορά στην προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και εκστρατείες, καθώς και τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Η συμμετοχή της Vodafone στη δημιουργία του Planetbook υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, με κύριους άξονες την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών.

 

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας