Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι απο τους πρώτους στη χώρα σε ανταπόκριση στο νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

Ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2011 του Δήμου Χαλκιδέων εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς (με την αρ. πρωτ. 13851/796/31-03-11 απόφαση της γεν. γραμματέως της) και από 1η Απριλίου τέθηκε ήδη προς εκτέλεση.
Εξέλιξη που καθιστά παρελθόν την εφαρμογή των δωδεκατημορίων (ανά μήνα το ένα δωδέκατο των προβλεπομένων από τον περυσινό προϋπολογισμό) και πιστοποιεί και πάλι πως ο Δήμος Χαλκιδέων είναι από τους πρώτους ανά την επικράτεια, σε προσαρμογή στο «πακέτο» των ενεργειών και υποδοχών («οδικός χάρτης») του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της τοπικής διακυβέρνησης («Καλλικράτης»).
Σημειώνεται πως, ο Δήμος Χαλκιδέων, με καλή προεργασία, ανταποκρίθηκε, τηρώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα, στην ψήφιση Οικονομικού Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος, στην κατάργηση-συγχώνευση Οργανισμών και Δημοτικών Επιχειρήσεων και στη σύσταση των διαδόχων Νομικών Προσώπων, στη συγκρότηση των Δημοτικών Επιτροπών και της Επιτροπής Διαβούλευσης καθώς και στην εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.
Παράλληλα, σε αυτήν την περίοδο μετάβασης -κι ενώ εξελίσσεται η απογραφή των οικονομικών στοιχείων, η οργανωτική δομή με ορθολογική κατανομή του προσωπικού, η πληροφοριακή ενιαιοποίηση και η αξιοποίηση των κτηριακών αποθεμάτων- ο Δήμος Χαλκιδέων έχει διαχειριστεί με επιτυχία την ομαλή ενσωμάτωση μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, δομών, υπηρεσιών και προσωπικού.
Παράλληλα, ο Δήμος Χαλκιδέων, στον οποίο περιήλθε η πρώην ΤΥΔΚ και η πρώην Δ/νση Πολεοδομίας της Νομαρχίας, παρέχει ήδη τις υπηρεσίες του σε επίπεδο Νομού, επιβλέποντας τα έργα που εκτελούνται και τις μελέτες που εκπονούνται και από τους υπόλοιπους Δήμους της Εύβοιας.

Κατά το πρώτο 3μηνο της νέας δημοτικής περιόδου, καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια προκειμένου η εξελισσόμενη δομική μεταρρύθμιση να μην δημιουργήσει δυσλειτουργίες στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες.
Χαρακτηριστική περίπτωση σε ότι αφορά στις μεταβιβαζόμενες αρμοδιότητες, αποτελούν τα προνοιακά επιδόματα. Ο Δήμος Χαλκιδέων, από τις 24-03-11, έχει ήδη αποστείλει προς διεκπεραίωση στα ΕΛΤΑ τα προνοιακά επιδόματα, ποσού 2.804.106,58 ευρώ, τα οποία αφορούν σε 3.938 δικαιούχους στην Εύβοια, τη στιγμή που οι υπόλοιποι Δήμοι δεν έχουν καν ανακοινώσει ημερομηνία καταβολής τους…

 
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας