Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας καταγγέλλει την πρόσληψη ωρομίσθιων τετράωρης απασχόλησης σε σχολεία της Εύβοιας, καλώντας τους Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών να αναδείξουν το θέμα.

"Προσλήψεις Ωρομισθίων: Το Υπουργείο Παιδείας μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα και θίγει αξιοπρέπειες". Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τρόπο, με μικρά και «ευέλικτα» ωράρια, να «λύσει» το πρόβλημα ανεργίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών και να καλύψει τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, που εξακολουθούν Απρίλη μήνα να υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία μας!!!
 Προσλαμβάνει ωρομισθίους τετράωρης απασχόλησης και τους αμείβει με το «αμύθητο» ποσό… των 144 Ευρώ το μήνα! (ποσό που προκύπτει με βάση την καθαρή ωριαία αποζημίωση που είναι 9 Ευρώ. Οι 4 ώρες αμείβονται με 36 Ευρώ την εβδομάδα και 144 ευρώ το μήνα).
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα εργασιακού μεσαίωνα και εκπαιδευτικής ομηρίας είναι και η περίπτωση στην Εύβοια όπου την 23η και 31η Μαρτίου 2011 προσελήφθησαν 12 «τετραωρίτες» εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, 19 Μουσικής και 5 Αγγλικής Γλώσσας για την κάλυψη εκατοντάδων διδακτικών ωρών. Οι χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της σχολικής χρονιάς ξεπερνούν τις 10.000!!!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μοιράζει φτώχια, διαπομπεύει δικαιώματα, θίγει την αξιοπρέπεια των συναδέλφων διαλύοντας ταυτόχρονα το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.
Οι εκπαιδευτικοί ζουν περιόδους εργασιακού «μεσαίωνα».
Πού κρύφτηκαν αυτοί που δήλωναν ότι το Σεπτέμβρη όλα θα λειτουργούν τέλεια στα σχολεία και θα καταργηθεί η ωρομισθία;

Η Δ.Α.Κ.Ε. καταγγέλλει αυτό το απαράδεκτο γεγονός και καλεί τα Δ.Σ των Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών στην Εύβοια να αναδείξουν το θέμα, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας και το ιερό δικαίωμα της εργασίας.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας