Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας σχετικά με ζητήματα εργαζομένων σε επιχειρήσεις του νομού και ενέργειες που έχουν γίνει για επίλυση των προβλημάτων τους.
Οι εξελίξεις στο Νομό μας, όσον αφορά τα εργασιακά θέματα είναι ραγδαίες.
 Τα «αφεντικά» της ΣΕΛΜΑΝ συνεχίζουν να ρίχνουν το φαρμάκι τους, απολύοντας άλλους 17 εργαζόμενους και φτάνοντας τον αριθμό των απολυμένων πάνω από 200.
 Το Σωματείο της ΣΕΛΜΑΝ ετοιμάζεται για εκλογές και δυστυχώς εν ενεργεία μέλη του Δ.Σ. (Ταμίας) να απολύονται κοινή συναινέσει με τον εργοδότη.
 Ευελπιστούμε με τις εκλογές να προκύψουν άτομα με όρεξη να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους και να προσπαθήσουν τουλάχιστον να σταματήσουν την λαίλαπα των απολύσεων και των αντεργατικών – αντιδημοκρατικών ενεργειών των εργοδοτών.
 Οι προσωρινά απολυμένοι της ΣΕΛΜΑΝ, με αίτησή τους στο υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων, ζήτησαν τη ρύθμιση των συνδρομών τους (σχετικό έγγραφό τους) και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από το Δ.Σ. (μειοψήφησαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος).
 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στο μέτρο του δυνατού θα καλύψει μέρος των συνδρομών τους, για να συμμετέχουν στις εκλογές και ζητάει το ίδιο από την Γ.Σ.Ε.Ε. και την ΟΒΕΣ αλλά και από τα Σωματεία του Νομού που μπορούν να βοηθήσουν.
 ΄Οσον αφορά την μεγάλη υπόθεση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχου, Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας, Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και νομικού συμβούλου μερίδας εργαζομένων.
 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, διατράνωσε την πάγια θέση του, που είναι:
- Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
- Διασφάλιση των προϋπαρχόντων εργασιακών σχέσεων (επιδόματα κ.λ.π.)
- Διασφάλιση όλων των δεδουλευμένων.
 Τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων, είναι έξω από εμάς και όποιος δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους είναι απέναντί μας και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε συνδικαλιστικά να προστατεύουμε τους εργαζόμενους.
 Ακόμα έγινε συνάντηση στο εργοστάσιο της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, παρόντος του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Θανόπουλου από την πλευρά της Εταιρίας μαζί με τον Διευθυντή και τον προσωπάρχη και από την άλλη πλευρά παρέστη το Σωματείο εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία εργαζομένων Χημικών Βιομηχανιών και εκπρόσωπος της Περιφέρειας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κουλουρίδης.
 Η συνάντηση προέβη άκαρπη μετά την ειρωνική στάση του Διευθύνοντος Συμβούλου και την απειλή ότι θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο η Αγγλική εταιρία που έχει εξαγοράσει το εργοστάσιο, κάτι που η ίδια η Εταιρία διέψευσε στο Σωματείο των εργαζομένων.
 Στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Κύμης υπάρχει πρωτοβουλία από το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ να ράβονται τα ρούχα εργασίας στο εργοστάσιό τους.
 Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συνεχίζοντας την πρωτοβουλία, κοινοποίησε στο Επιμελητήριο, τους Δήμους και την Περιφέρεια την πρόταση και έπειτα από επαφές ανταποκρίνεται και η ΑΓΕΤ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
 Σε ότι αφορά τους ελέγχους συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, όσο και αν αντιστέκονται κάποιοι «μεγαλοσυνδικαλιστές», προστατεύοντας τα αφεντικά τους.
 Τα μεγαλύτερα προβλήματα συνεχίζουν και υπάρχουν στο οδικό δίκτυο με τα έργα του φυσικού αερίου, όπου έχει λάβει γνώση η Επιθεώρηση Εργασίας και η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας