Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου για τη συνέχιση του δρομολογίου του Αγ. Γεώργιος Λιχάδας – Αγ. Κωνσταντίνος.
 

Κατόπιν αιτήματος πολιτών και φορέων της Βόρειας Εύβοιας προς τον βουλευτή για τη συνέχιση της εκτέλεσης του δρομολογίου Αγ. Γεώργιος Λιχάδας – Αγ. Κωνσταντίνος του πλοίου Αίαντας, ο κ.Κεδίκογλου ήρθε σε επαφή με το γραφείο του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδη και με τη Γενική Γραμματεία Θαλάσσιων Υποθέσεων, προκειμένου να διερευνήσει γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το δρομολόγιο και αν και πόσο σύντομα μπορεί το πλοίο να επανέλθει στη γραμμή.

Πράγματι, σύμφωνα με το Υπουργείο, το πλοίο οφείλει να συνεχίσει την εκτέλεση του δρομολογίου και μη εγκεκριμένα παραμένει εκτός, γι’ αυτό και το Λιμεναρχείο Αιδηψού έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κυρώσεων.

Ωστόσο, μετά και από τις πιέσεις του βουλευτή, η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει δεσμευθεί προς την αρμόδια Γενική Γραμματεία Θαλασσίων Υποθέσεων ότι θα ξεκινήσει πάλι το δρομολόγιο πριν από το Πάσχα. Το πλοίο Αίαντας έχει αλλάξει ως προς ιδιοκτησιακό καθεστώς και η ιδιοκτήτρια εταιρία που το έχει διαβεβαιώνει τη Γενική Γραμματεία ότι θα αποστείλει στη Γενική Γραμματεία τα σχετικά έγγραφα που οφείλει και θα ολοκληρώσει την απαιτούμενη διαδικασία πριν το Πάσχα.
Ο κ. Κεδίκογλου πιστεύει ότι η διακοπή του δρομολογίου έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη του τόπου και δυσχεραίνει την κυκλοφορία των πολιτών του βορειότερου άκρου της Βόρειας Εύβοιας με τις γύρω περιοχές. Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητά του για την έκτακτη μεταφορά των κατοίκων για την άμεση νοσηλεία τους, την αναβάθμιση της περιοχής και τη διακίνηση των τουριστών, ο βουλευτής παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία με το Υπουργείο παρακολουθώντας αν η εταιρία θα υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της και ο Αίαντας ξαναμπεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

Αγροτικό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Εφαρμογών ιδρύει ο Δήμος Χαλκιδέων

22/6/2018
Με την υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, παραχωρήθηκε στον Δήμο Χαλκιδέων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας