Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απαράδεκτες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο ΤΕΙ Χαλκίδας, σύμφωνα και με την Έκθεση Επιθεωρητών Εργασίας. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας του ΤΕΙ, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τόσο την κοινότητα του ΤΕΙ όσο και τους διοικούντες και την πολιτική ηγεσία για άμεση λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων επίλυσης των προβλημάτων, που υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Τεχνολογικού Ιδρύματος.
ΤΕΙ Χαλκίδας
ΤΕΙ Χαλκίδας

Την Τετάρτη 30/3/2011 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο ΤΕΙ Χαλκίδας με θέμα τις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν μήνες τώρα στις αίθουσες, τους διαδρόμους, τα εργαστήρια, τα γραφεία, τις τουαλέτες και τους υπόλοιπους χώρους του ΤΕΙ όπου φοιτούν κι εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι. Η δυναμική και μαζική παρουσία στη συγκέντρωση σπουδαστών, μελών διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, μόνιμου και έκτακτου, ανέδειξε καυτές πλευρές του προβλήματος, όπως η αναγκαιότητα μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, η υποβάθμιση από τη σταδιακή εκχώρηση σε ιδιώτες τμημάτων της λειτουργίας του ΤΕΙ, η αδιαφάνεια στη λειτουργία της διοίκησης. Εκκωφαντική ήταν η σιωπή από τη μεριά των διοικούντων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας. Αποτέλεσμα της προσβλητικής αυτής στάσης προς την κοινότητα του ΤΕΙ Χαλκίδας ήταν η απόφαση των συγκεντρωμένων για παράσταση στο γραφείο του Προέδρου ο οποίος κλειδώθηκε στο γραφείο του μαζί με την Αντιπρόεδρο αρνούμενος και πάλι να μιλήσει. Ο Πρόεδρος δέχθηκε να μιλήσει με μέλη της Επιτροπής μόνον όταν οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν οργισμένα σπάζοντας την πόρτα του προθάλαμου του γραφείου του για να αδειάσουν σακούλες σκουπιδιών στην πόρτα του.
Η κατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο ΤΕΙ Χαλκίδας αποτυπώνεται ανάγλυφα στην έκθεση των Επιθεωρητών Εργασίας που επισκέφθηκαν το ΤΕΙ δυο μέρες μετά. Η υποβάθμιση μέχρι καταργήσεως των υπηρεσιών καθαριότητας ξεκίνησε από τη στιγμή που τρία χρόνια πριν άρχισε η σταδιακή συνταξιοδότηση του μόνιμου προσωπικού και οι διοικούντες δεν μερίμνησαν ή δεν θέλησαν να το αντικαταστήσουν. ‘Έκτοτε οι υπηρεσίες καθαριότητας παρεδόθησαν σε εταιρίες με αδιαφανείς διαδικασίες, έναντι υψηλών αμοιβών. Το επιχείρημα ‘εξοικονόμησης πόρων και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών’ εύκολα καταρρέει με απλή πρόσθεση και σύγκριση των ποσών που δαπανώνται σε ένα ολόκληρο έτος στην περίπτωση του μόνιμου προσωπικού και σε αυτήν του εξωτερικού συνεργείου. Το δε επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όταν και όποτε αυτές προσφέρονταν, ήταν χαμηλότατο, πχ η τελευταία σύμβαση προέβλεπε καθαρισμό μόνο για τους διαδρόμους και τις τουαλέτες του ΤΕΙ.
Το πρόβλημα της καθαριότητας δεν είναι το μόνο που ταλανίζει το ΤΕΙ Χαλκίδας, ούτε το ΤΕΙ Χαλκίδας είναι το μόνο με παρόμοια ή και χειρότερα προβλήματα λειτουργίας. Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι τελικά πολιτικό. Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που τραβάει τη δημόσια εκπαίδευση στο βυθό της υποβάθμισης και της απαξίωσής της στη συνείδηση του ελληνικού λαού και λειαίνει το δρόμο ή τη λεωφόρο για την εκχώρηση της σε ιδιώτες.
Επιδίωξή μας δεν είναι να καταθέσουμε άλλη μια καταγγελία εναντίον των διοικούντων αλλά η ευαισθητοποίηση της κοινότητας του ΤΕΙ Χαλκίδας για τα ξεχασμένα της δικαιώματα και της πολιτικής ηγεσίας για τις υποχρεώσεις της.
Κίνητρό μας είναι να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η δημόσια περιουσία και το αγαθό της παιδείας για όλους.
 
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Κυριακή Αγαθαγγελίδου, Επιστημονική Συνεργάτιδα, ΤΕΙ Χαλκίδας, Τμήμα Διοίκησης,

Αικατερίνη Καρά, Διοικητική Υπάλληλος, ΤΕΙ Χαλκίδας, Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας

Αφροδίτη Κτενά, Επίκουρη Καθηγήτρια, ΤΕΙ Χαλκίδας, Τμήμα Ηλεκτρολογίας
Δημοφιλή σήμερα

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

Κοπή Βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος

16/2/2019
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας