Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Πολιτική πρωτοβουλία της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. και του Περιφερειακού Συμβούλου, Νίκου Στουπή: "H Στερεά δικαιούται τουλάχιστον δύο Ερευνητικά Ινστιτούτα! Η λογική επιβάλλει η έδρα του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών να είναι η Ευρυτανία!"

Σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Ευρυτανία στις 28-2-2011, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος κ. Δ. Βίτσα και τον Νίκο Στουπή, με επιστολή του στο Περιφερειάρχη κ. Περγαντά, στους αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας κ. Καραμπά και Πρωτογενή Τομέα κ. Καπελέρη, και στον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη, ο επικεφαλής της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής ζητά «την οργανωμένη παρέμβαση της Περιφέρειας» για να διεκδικήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με έδρα την Ευρυτανία:
• το Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ή το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ που εποπτεύεται από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
• μέρος της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών και σπουδαστών των Δασικών Τμημάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Επιπέδου.
Η παραχώρηση των αναγκαίων διαθέσιμων Δημόσιων εκτάσεων και η αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δασαρχείου στα Φουρνά, αλλά και του εργοστάσιου επεξεργασίας ξύλου, όπως και η ομοθυμία των τοπικών φορέων είναι ισχυρό πλεονέκτημα.
Η αναγκαιότητα είναι εξόφθαλμα εμφανής, γιατί θα υποστηριχθεί σημαντικά το Δασικό οικοσύστημα της δεύτερης καθαρότερης περιφέρειας της Ευρώπης, και θα αποκτήσει σάρκα και οστά η περίφημη αποκέντρωση.
Το θέμα καθίσταται επίκαιρο αφού το ΥΠΑΑΤ στα πλαίσια των επιχειρούμενων συνενώσεων των εποπτευόμενων οργανισμών του, επανακαθορίζει τα ινστιτούτα και τα όρια δραστηριοποίησης τους».
Συνεχίζοντας ο κ. Στουπής καταλήγει:
«Στους σχεδιασμούς του ΥΠΑΑΤ, όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα, έχει «ξεχαστεί» η Περιφέρειά μας. Γνώμη μας είναι πως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την δημιουργία Ινστιτούτου Φυτικής παραγωγής Στερεάς Ελλάδας ή την μετονομασία αυτού της Θεσσαλίας σε Κεντρικής Ελλάδας με πα-ράρτημα στην Στερεά, και οπωσδήποτε το Ινστιτούτο Εδαφουδατικών Πόρων»
Η πολιτική πρωτοβουλία της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει το αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας της Ευρυτανίας να αναβαθμιστεί το Τμήμα του ΤΕΙ και να ιδρυθεί νέο Πανεπιστημιακό τμήμα Φυσικής Αγωγής Χειμερινών σπόρ, και κυρίως έρχεται να συμπληρώσει ένα αναγκαίο στοιχείο σε μια αναπτυξιακή διαδικασία που θα στηρίζει και θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, καθώς και να διορθώσει μια αδικία σε βάρος της Περιφέρειάς μας.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας