Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Πολιτική πρωτοβουλία της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. και του Περιφερειακού Συμβούλου, Νίκου Στουπή: "H Στερεά δικαιούται τουλάχιστον δύο Ερευνητικά Ινστιτούτα! Η λογική επιβάλλει η έδρα του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών να είναι η Ευρυτανία!"

Σε συνέχεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Ευρυτανία στις 28-2-2011, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος κ. Δ. Βίτσα και τον Νίκο Στουπή, με επιστολή του στο Περιφερειάρχη κ. Περγαντά, στους αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας κ. Καραμπά και Πρωτογενή Τομέα κ. Καπελέρη, και στον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη, ο επικεφαλής της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής ζητά «την οργανωμένη παρέμβαση της Περιφέρειας» για να διεκδικήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με έδρα την Ευρυτανία:
• το Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ή το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ που εποπτεύεται από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
• μέρος της Πρακτικής Άσκησης φοιτητών και σπουδαστών των Δασικών Τμημάτων Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Επιπέδου.
Η παραχώρηση των αναγκαίων διαθέσιμων Δημόσιων εκτάσεων και η αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δασαρχείου στα Φουρνά, αλλά και του εργοστάσιου επεξεργασίας ξύλου, όπως και η ομοθυμία των τοπικών φορέων είναι ισχυρό πλεονέκτημα.
Η αναγκαιότητα είναι εξόφθαλμα εμφανής, γιατί θα υποστηριχθεί σημαντικά το Δασικό οικοσύστημα της δεύτερης καθαρότερης περιφέρειας της Ευρώπης, και θα αποκτήσει σάρκα και οστά η περίφημη αποκέντρωση.
Το θέμα καθίσταται επίκαιρο αφού το ΥΠΑΑΤ στα πλαίσια των επιχειρούμενων συνενώσεων των εποπτευόμενων οργανισμών του, επανακαθορίζει τα ινστιτούτα και τα όρια δραστηριοποίησης τους».
Συνεχίζοντας ο κ. Στουπής καταλήγει:
«Στους σχεδιασμούς του ΥΠΑΑΤ, όπως φαίνεται και από δημοσιεύματα, έχει «ξεχαστεί» η Περιφέρειά μας. Γνώμη μας είναι πως θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την δημιουργία Ινστιτούτου Φυτικής παραγωγής Στερεάς Ελλάδας ή την μετονομασία αυτού της Θεσσαλίας σε Κεντρικής Ελλάδας με πα-ράρτημα στην Στερεά, και οπωσδήποτε το Ινστιτούτο Εδαφουδατικών Πόρων»
Η πολιτική πρωτοβουλία της ΡΙΖ.Ο.Σ.Σ.Ε. έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει το αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας της Ευρυτανίας να αναβαθμιστεί το Τμήμα του ΤΕΙ και να ιδρυθεί νέο Πανεπιστημιακό τμήμα Φυσικής Αγωγής Χειμερινών σπόρ, και κυρίως έρχεται να συμπληρώσει ένα αναγκαίο στοιχείο σε μια αναπτυξιακή διαδικασία που θα στηρίζει και θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, καθώς και να διορθώσει μια αδικία σε βάρος της Περιφέρειάς μας.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Λάμπρου

22/02/2018
Λόγω ξαφνικού προβλήματος που προέκυψε στη συγγραφέα, αναβάλλεται η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Άννας Λάμπρου....
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας