Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» κατάγγειλαν στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ότι από το 2004 τους οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές. Οι οφειλές αυτές προέρχονται από τη διαχείριση του Καποδιστριακού Δήμου Ταμυναίων και περιήλθαν στον Καλλικρατικό Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Οι οφειλομενες αποδοχές φτάνουν έως το ποσό των 21302 €.
 Από τη 10ετια του 1980, που ξεκίνησαν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις άλλαξε και η πολιτική κοινωνικής προστασίας στον προσανατολισμό και το περιεχόμενο της.
 Μειώθηκαν σταδιακά οι κρατικές κοινωνικές παροχές και αντικαταστάθηκαν από διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα.
 Διαμορφώθηκαν προγράμματα, που αποσκοπούν στην στοιχειώδη διαχείριση κοινωνικών-υγειονομικών αναγκών και προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού, τις μεταβολές στη νοσηρότητα του αλλά και τη σταδιακή αλλαγή του τύπου της οικογένειας, σαν αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
 Αυτά τα προγράμματα τα διαμόρφωσαν έτσι, ώστε να αξιοποιούνται στην ιδεολογική και πολιτική ενσωμάτωση – αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και ειδικά των γυναικών από τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για τα λαϊκά προβλήματα.
 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατανοεί και συμπαραστέκεται στη διεκδίκηση των εργαζομένων καλώντας τους να αγωνιστούν με τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου για μια πολιτική με κρατικές και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, σύγχρονες και χωρίς καμιά επιβάρυνση των πασχόντων. Με επαρκείς υποδομές, καλό εξοπλισμό και φυσικά την απαραίτητη επιστημονική στήριξη και στελέχωση.
 Πυρήνας αυτής της δραστηριότητα θα είναι το Κέντρο Υγειάς Αλιβερίου και το Νοσοκομείο Κύμης, που θα συνεργάζονται με κάθε πρόσφορο κοινωνικό φορέα, χωρίς κανένα περιθώριο κερδοσκοπίας.
 Πιο συγκεκριμένα βάζουμε τα ζητήματα:
1/ Να γίνει καταγραφή των αναγκών για βοήθεια στο σπίτι από το Δήμο και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
2/ Κρατικής χρηματοδότησης για να συνεχιστεί το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο μέσα από κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που θα προσλαμβάνουν τους εργαζόμενους του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
3/ Δημιουργίας δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ' οικον νοσηλείας σε κέντρα υγείας με κρατική χρηματοδότηση. Εκεί να ενταχθούν οι υγειονομικοί που δουλεύουν σήμερα στα προγράμματα.
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας