Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Παρασκευή 8 Απριλίου στη Δημητσάνα οργανώθηκε η ετήσια ημερίδα των καθηγητών Α’ βαθμίδας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Στην ημερίδα ήταν προσκεκλημένος από τη Ν.Δ. ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«…Ενώ η χρηματοδότηση για την Παιδεία είναι η μικρότερη στην Ελλάδα μεταξύ των 15 χωρών της Ε.Ε. και στις τελευταίες θέσεις στους 27, στη χρηματοδότηση των ΑΕΙ είμαστε τέταρτοι! Αλλά στην απόδοση τελευταίοι και στα μέσα και στην ποιότητα εγκαταστάσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολύ απλά, γιατί στην Ευρώπη το 65% των πόρων για τα ΑΕΙ είναι από ιδιωτικούς φορείς με συμβάσεις συνεργασίας.

Για τη Ν.Δ. η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στα ΑΕΙ είναι μονόδρομος. Όπως και η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Άρα η αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι η μοναδική διέξοδος. Μέχρι τότε όμως τα ΑΕΙ θέλουν νέο μοντέλο διοίκησης. Σε αυτό οι Πρυτανικές αρχές δεν πρέπει να έχουν εμπλοκή με την οικονομική διαχείριση αλλά τη διοίκηση, το σχεδιασμό και την προοπτική.
Τα ΑΕΙ χρειάζονται επειγόντως manager που θα αντλήσει κεφάλαια και συνεργασία με ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις. Θα διασυνδέσει τα ΑΕΙ με ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα υλοποιήσει συμμετοχή της Ελλάδας στις μεγάλες ερευνητικές πλατφόρμες της Ε.Ε. από όπου απουσιάζουμε, με μικρές εξαιρέσεις…»

 
Δημοφιλή σήμερα

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Θεόδωρος Θεοδώρου

20/3/2019
Πενθεί η Κύμη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου πρώην Δημάρχου....
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας