Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη δασοπροστασία Λιχάδας.
Τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Εύβοιας του κόμματος, Γιώργος Μαρίνος, κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη δασοπροστασία της περιοχής Λιχάδας, ύστερα και από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν την προηγούμενη περίοδο.
Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής:
 «Η πυρκαγιά που έπληξε την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου —Λιχάδα στην βόρεια Εύβοια δημιουργεί νέα και οξύνει συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που ζούνε συχνά τον πύρινο εφιάλτη.
 Η κατάσταση αυτή θέτει το ζήτημα της ειδικής φροντίδας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
 Σήμερα, μετά την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου απαιτούνται άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινότητας και των κατοίκων, άμεσα μέτρα αποκατάστασης.
 Συγκεκριμένα, απαιτείται η ικανοποίηση των αιτημάτων για άμεση οικονομική βοήθεια 100 χιλιάδων Ευρώ και στήριξη της κοινότητας με το αναγκαίο προσωπικό.
 Αποστολή κλιμακίου ειδικών επιστημόνων για την εκτίμηση των ζημιών και το σχεδιασμό αντιπλημμυρικών μέτρων, γενικότερα μέτρων αποκατάστασης των ζημιών, αναδάσωσης‚ ανανέωσης, ανάπτυξης του δάσους.
 Παίρνοντας υπόψη ότι το δάσος που κάηκε εκτείνεται στην πλαγιά του βουνού που βρίσκεται πάνω από το χωριό. Παίρνοντας υπόψη τη γενικότερη μορφολογία του εδάφους κάθε καθυστέρηση στην προώθηση αντιπλημμυρικών έργων εγκυμονεί μεγάλου ς κινδύνους.
 Οι πυρκαγιές αυτών των χρόνων έχουν δημιουργήσει σοβαρά οικονομικό προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες και είναι δίκαιο το αίτημα της άμεσης οικονομικής στήριξης και της καταβολής της πρόσθετης σύνταξης για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ που δυστυχώς δεν έχει δοθεί για την πυρκαγιά της περασμένης χρονιάς.
 Οικονομική και γενικότερη στήριξη απαιτείται για νους Ρητινοσυλλέκτες, οι οποίοι, ενώ αντιμετωπίζουν τις σοβαρές συνέπειες των πυρκαγιών, δεν έχουν πάρει ποτέ αποζημίωση.
 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για την επαρκή στήριξη της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου —Λιχάδα και την έγκαιρη υλοποίηση αντιπλημμυρικών και άλλων αναγκαίων έργωνΔημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

19/4/2019
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας παρουσίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 ο υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας