Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο φοιτητής Νομικής, Σπύρος Παπαδάς "ξαναχτυπά" με νέο άρθρο του για το Ελληνικό χρέος... Αξίζει της προσοχής σας:

Βλέποντας κανείς το Debtocracy , αρχίζει να αναρωτιέται για τα όσα λέγονται για την Ελλάδα και το χρέος της...
Οι σειρήνες του εύκολου ξεχρεώματος, μέσω της πώλησης δημόσιας γής, ηχούν κάθε μέρα, ολοένα και πιό εκκωφαντικά. Πέρα απ'το γεγονός οτι δέν ξεχρεώνουμε, είναι ένα μέσο ανήθικο, δυσανάλογο, και αντιδημοκρατικό. Προτού όμως χρειαστεί κάν να εξετάσουμε τους τρόπους αποπληρωμής ενος χρέους, πρέπει να γνωρίζουμε, τί είναι το χρέος.
Χρέος είναι μια ληξιπρόθεσμη οφειλή ενός προσώπου( ή κράτους εν προκειμένω) σε ένα άλλο πρόσωπο (η κράτος) βασισμένη σε νόμιμη απαιτητή αξίωση. Όπως πιθανόν να προσέξατε, σημαντικό για μια ληξιπρόθεσμη οφειλή, ώστε να θεωρείται χρέος, είναι η απαίτηση του δανειστή απο τον δανειζόμενο, να είναι νόμιμη.
Και τώρα ανακύπτει το εξής ερώτημα: Είναι το χρέος μας νόμιμο; Το ίδιο αναρωτήθηκε και ο Ραφαέλ Κορρέα, πρόεδρος του Εκουαδόρ, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ένα χρέος ανάλογο με το δικό μας, και προ τών πυλών των διάφορων καλοθελητών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Αντί λοιπόν να προβαίνει σε διάφορους εκβιασμούς προς το λαό του, και σε λογικές μονοδρόμων τύπου : Η ΠαΣοΚ στις περιφερειακές ή εκλογές, ή ΔΝΤ ή πτώχευση, είπε να κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν ο λογιστικός έλεγχος του χρέους.
"Φώναξε" διάφορους οικονομολόγους απο τη χώρα του και το εξωτερικό, και επιστράτευσε όσους νομικούς ή μή ήθελαν να ελέγξουν τις οφειλές της χώρας τους, για να δούν ποιές είναι νόμιμες, ποιές παράνομες, σε τι ύψος κυμαίνονται, και γιατί τις οφείλουν. Ό λόγος για αυτό το ξεσκαρτάρισμα είναι οτι μή νόμιμη οφειλή, δέν οφείλεται, ή με άλλα λόγια,το παράνομο χρέος δέν είναι εξοφλητέο. Το παράνομο χρέος είναι αλλιώς γνωστό και ώς απεχθές χρέος. Το απεχθές χρέος είναι ουσιαστικά ένα χρέος που συσσωρεύθηκε σε ένα κράτος, χώρις να οφελούνται απο τα χρήματα αυτού οι πολίτες, και χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.
Και σας ρωτώ κάτι χωρίς να χρειάζεται καμία ειδική γνώση:
Όλα αυτά τα εκατομμύρια απο το σκάνδαλο της Ζίμενς που πήραν τα κόμματα,
Η εικονική αύξηση του ΑΕΠ επι Αλογοσκούφη( χαρακτηρίστηκε ώς οικονομική γκάφα απο τα παγκόσμια ΜΜΕ)
Η συμφωνία με την Goldman-Sachs για το λεγόμενο "swap" του χρέους
Η βίλα διάσημου στελέχους που είναι "φάτσα" στην Ακρόπολη
Τα 187 εκατομύρια που βρέθηκαν σε λογαριασμό πολιτικού
Το σκάνδαλο των υποβρυχίων και γενικά τα "γκρίζα" εξοπλιστικά
Τα χιλιάδες ευρώ που κατέχουν οι σύζυγοι βουλευτών και οι ίδιοι οι βουλευτές, καθώς και οι διορισμένοι στη βουλη γκόμενοι/ες, ανήψια, ξαδέρφια, αδέρφια, θείες και συννυφάδες τους.
Καθώς και άπειρες ακόμη περιπτώσει διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, πιστεύετε οτι δεν δημιουργούν δημόσιο χρέος;
Απο αυτό το χρέος ωφελήθηκε κανείς μας;
Η μήπως η κακοδιαχείριση του κράτους μας, είναι ανάλογη με την αποικιοκρατική διαχείριση ενός κράτους; Πραγματικά, οι Ισπανοί αποικιοκράτες πρέπει να αγαπούσαν περισσότερο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, απ'ότι οι πολιτικοί μας τον ίδιο τους το λαό.
Γιατί εδώ και περίπου 20 χρόνια οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα επιβάλλουν μια αυστηρή λιτότητα, που συνοδεύεται πάντα απο βίαιη καταστολή για την επιβολή της, χωρίς να βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας. Όπως φαίνεται και στο ντοκυμαντέρ, οι πολιτικοί ιθύνοντες, γνώριζαν για το βάρος των Ο.Αγώνων, και παρ'ολα αυτά επέλεξαν να μας καταχρεώσουν.... Κονκισταδόρες και golden boys που ποτέ δέν θα απολογηθούν για τις πράξεις τους, ποτέ δε θα φυλακιστούν, ποτέ δε θα στιγματιστούν για την καταδίκη ενός λαού στη χρεοκοπία. Εάν βυθίσεις στα χρέη το μπακάλικο σου, στην καλύτερη σου παίρνουν το σπίτι, και στη χειρότερη πάς φυλακή. Εάν βυθίσεις στα χρέη μια χώρα, τότε δέχεσαι συγχαρητήρια που εξαθλιώνεις το λαό σου....

Επίσης πρέπει να εξεταστεί κατα πόσο είναι νόμιμο, ένας δανειστής να δίνει ένα δάνειο, το οποίο γνωρίζει μετα βεβαιότητος οτι ο δανειζόμενος δέν είναι σε θέση να αποπληρώσει. Όπως εκτίθεται και στο ντοκυμαντέρ, μας δάνειζαν με υψηλό τόκο, που δέν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε, για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους (εξοπλιστικά και άλλα.)

Επομένως θα πρέπει να γίνει ένας λογιστικός έλεγχος του χρέους, έτσι ώστε η Ελλάδα να χρωστάει μόνο όσα χρήματα διοχετεύθηκαν στο λαό, και για τα οποία φαίνεται ο λαός να συναινεί. Έπειτα θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει το κράτος να μετατρέπει το χρέος των τραπεζών σε δημόσιο χρέος, γιατί με τη συνεχή παροχή πιστώσεων εκατοντάδων δις ευρώ προς τις τράπεζες, συνεχίζει να συσσωρεύει χρέη...

Εάν νομίζει η καθε πολιτική εξουσία οτι μπορεί να ξεπουλήσει τη χώρα, και το λαό της είναι γελασμένη... Έτσι νόμιζαν οι Αργεντίνοι συνάδελφοί τους και έφυγαν νύχτα.... Και με ελικόπτερο.... Να δούμε ποιός θα πρωτομπεί σε αυτό....
Υ.Γ 1: Για την έννοια του απεχθούς χρέους αλλά και διάφορες διευκρινιστικές ερωτήσεις πηγαίνετε εδώ
Υ.Γ 2: "Τρέχει" και μια online συλλογή υπογραφών για την συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου....
Υ.Γ 3: Άν αυτή η επιτροπή συγκροτηθεί εντός βουλής, με άλλη μια εξεταστική που "θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο" και θα "ρίξει άπλετο φώς"
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας